Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

8 erilaista vinkkiä tasapainoiseen elämään

Minun kahdeksan oivallusta tasapainoisesta elämästä. 

1. Jos mittaat yhtä asiaa - mittaa unta.

Uni on elämän tärkein asia. Pidä huoli, että saat riittävästi unta, koska niin kehosi kuin mielesi korjaa itseään unen aikana. Voisi sanoa, että unen aikana sinusta tulee sinä. Elämä jatkuu hyvin nukutun yön jälkeen. Muista, että joskus kehosi vaatii enemmän unta kuin normaalisti. Ei syytä huoleen - vaan unta kaaliin!

2. Jos noudatat yhtä sääntöä - noudata 80/20 ruokavaliosääntöä.

Pitkän ja energisen elämän salaisuus on tasapainoinen ruokavalio. 80/20 ruokavaliosääntö tekee syömisestä hauskaa ja helppoa. Nauti erilaisista mauista. Muista monipuolisuus. Älä mene ääripäihin. Loppujen lopuksi, sitä on mitä syö.

3. Jos muutat yhden tavan - muuta juomatapasi.

Juotko riittävästi vettä? Liian usein alkoholia? Muista antaa kehollesi oikeinlaista nestettä. Alkoholi sumentaa niin mielen kuin kehon. Se on myös yksi niistä asioista, jotka vaikuttavat itsesi lisäksi myös läheiseesi. Hyvä muistaa, että kehomme on noin 70% vettä. Elääkseen terveellinen ja onnellisen elämän ei tarvitse alkoholia, mutta vettä tarvitsee. 

4. Jos opettelet yhden taidon - opettele pelaamaan joukkuelajia

Liikkunnan harrastaminen. Elintärkeää vai onko? Se mikä on elintärkeää, on hauskanpito ystävien kesken, uusien taitojen opetteleminen, liikutella kehoa samalla kun pitää hauskaa, ymmärtää mitä on olla tiimin jäsen ja tiimipelaaja. Opetella häviämistä ja voittamista, ja mitä se vaatii että pystyy voittamaan. Ja, että ihmiset hyväksyvät sinut kävin kummin tahansa. Joukkuepelaaminen antaa sinulle kaikki tarvittavat avaimet elämässä menestymiseen. Jos olet eri mieltä, kokeile niin ymmärrät mitä tarkoitan.

5. Jos rakastat vain kerran - rakasta itseäsi

Tästä puhutaan ja kirjoitellaan säännöllisesti, eikä sitä voi mielestäni korostaa liikaa - on todella vaikea rakastaa muita jos ei rakasta itseään ensin. Faktasta on hankala pyristellä eroon vaikka kuinka yrittäisi. Jos sinusta tuntuu, ettei kukaan rakasta sinua, kysy kuinka paljon rakkautta annat itsellesi tällä hetkellä. 

6. Jos kuuntelet kerran - kuuntele sydämesi ääntä

Tämä on mahdollisesti maailman vaiken asia. Sydämen ääni tuppaa usein jäädä kaiken jonninjoutavan, mutta tärkeältä tuntuvan ulkopuolisen sekä päänsisäisen hölynpölyn ja metelin alle. Oletko yhteydessä todelliseen itseesi? Kun yhteys syntyy, kaikki muu saa jäädä ja elämästä tulee rikkaampaa. 

7. Jos olet kerran eläissäsi rehellinen - ole rehellinen itsellesi

Rehellisyys on haastavaa. Monesti jakelemme viisaita neuvoja ystäville, vilpittömästi ja kädet viuhtoen. Seuraavalla kerralla kun annat ystävälle neuvoa - kuuntele tarkkaan, mitä jos neuvo olikin tarkoitettu sinulle?  

8. Jos vaalit yhtä asiaa - vaali tätä hetkeä

Tämä hetki on kaikki mitä meillä ikinä on. Jos et ole koskaan miettinyt sitä, ehkä juuri nyt on oikea aika pohtia asiaa. Tämä hetki on kaikki mitä sinulla koskaan on - outoa, mutta samalla erittäin totta - eikö niin? Vaali tätä hetkeä.

Tässä oli muutamia ajatuksia, oppeja, joita olen poiminut matkaani vuoristoradaltani. Kasvaako lista vai jalostuuko se? Se jää nähtäväksi. Kerro mitä ajatuksia 8 erilaista vinkkiäni sinussa herätti?

Kiitos.

Mia Karlsson

40+, kahden pienen lapsen äiti, yrittäjä ja innovaattori

Mia Karlsson

Health Revolution Oy kehittää laadukkaita ja helppokäyttöisiä tasapainoisen syömisen työkaluja mobiileille alustoille. Kiireiseen arkeen sopivalla tavalla. Vahvasti laihdutuskuureja vastaan. Pysyvän tasapainon puolesta. Visiona maailma ilman laihduttamista.  www.seehowyoueat.com

Lue myös nämä