Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Aistien herättelyä

Kyllä Suomen kesä voikin olla kaunis.

Tulee pakottava tarve päästä käymään milloin missäkin. Kesätorilla on nautittu letut ja kahvit, meren rannassa lounas ja käyty kävelyllä kauniissa Porvoossa. Ja vielä on paikkoja vaikka kuinka missä haluaa käydä, tuntea kesän tuoksun ja herätellä kulttuuriaisteja.

Eräänä kesänä lähdimme Lappiin ja vietimme viikon Posiolla Koronuomassa. Siellä, jos missä, löytyy huikeita maisemia ja oikeaa erämaa tunnelmaa. Ruoka valmistettiin nuotiolla ja sähköjä oli ihan turha edes kuvitella, mihinkään ei päässyt ennen kun olit taapertanut satoja metrejä / kilometrejä päästäksesi seuraavaan päämäärään. Yleensä sekin oli ylä- ja alamäkeä. Mutta voin sanoa että oli se myös sen arvoista!

Vielä on onneksi tätä kesää jäljellä ja paljon nähtävää. Odotan kuin kuuta nousevaa, että pääsen omalle mökille koko viikoksi. Ja sukulaisten luo kyläilemään, näkemään kaunista kesätunnelmaa ympäri Suomen.

Mikä parasta, ruokakin maistuu paljon paremmalta kesällä, kun kaikki on tuoretta ja raikasta. Mökilläkään ei tiedä mitä tekisi, kun kaikkea haluaisi maistella, savustaa, grillata jne. Minultahan se onnistuu, ensin mietitään mitä päivän aikana syödään ja sitten vasta ihmetellään mitä tehdään vai tehdäänkö mitään. Toki lehti tulee haettua joka päivä postilaatikolta, joten käveltyä tulee pakostakin mukavasti. Sitä tuoksujen huumaa kun kävelee metsätiellä ja peltojen läpi.

Ja kuinkas ollakaan, lomani aikana on jälleen ravustuskausi. Merrat järveen ja joka aamu jännittämään löytyykö sieltä mitään, se on kun lottoarvontaa odottaisi.

Nautitaan kesästä kukin tavallamme. Kerätään energiaa talvea varten, jotta jaksetaan!

Hanna

Lue myös nämä