Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Alas jyrkänteeltä!

Ehkä joku, joka seurailee minua Instagramissa tai Snäpchatissä huomasi, että olin hetki sitten lomalla Kanarialla. Loma oli enemmän kuin tarpeeseen tullut, ja voi pojat oli kuulkaa aivan mieletöntä vaan syödä, nukkua, treenata. Nauttia loisto seurasta ja siitä, että ei oikeasti tarvinnut tehdä yhtään mitään. 

Tuolla reissulla tein kuitenkin jotain sellaista, mitä olen halunnut tehdä jo pitkään, mutta jokin on estänyt minua tekemästä sen. Siitä hieman myöhemmin lisää.

Pidin viikonloppuna luentoa aiheesta ''Uusi Suunta - Motivoidu Muutokseen'', ja joka kerta, kun pidän luentoa tuosta aiheesta, se inspiroi myös itseäni. Saan aina siitä uutta potkua omaan tekemiseen sekä yrittämiseen. Hyvin usein piirrän luennolla kaksi ympyrää päällekkäin. Ison ympyrän sisällä on pieni ympyrä. Se pieni ympyrä on mukavuusalue, ja iso ympyrä on epämukavuusalue. 

Lähes aina kun kysyn, mistä tiedät, että olet mukavuusalueella, moni sanoo, että tuttua, turvallista ja helppoa, ja niinhän se on. Sitten kun kysyn, mistä tiedät, että olet epämukavuusalueella, niin lähes aina ensimmäisenä tulee epävarmuus, epätietoisuus ja pelko. Kirjoitin tälläkin kertaa ylös ympyröiden sisään luennolla kaikki, mitä yleisö sanoi. 

Sitten, kun ei enää tullut mitään lisättävää, kysyin uuden kysymyksen, mikä on kaikista siisteintä ikinä mitä elämässäsi on tapahtunut? Vastauksena yleisimmin on lapsen syntymä, painon putoaminen, jokin uusi asia, jota ei ollut ennen kokeillut, uuden harrastuksen aloittaminen, uusi työ, jonkin unelman saavuttaminen, parisuhde ja ylipäätään onnistuminen!

Ja sitten kysyn, mitä olet saanut, kun olet poistunut omalta mukavuusalueelta. Melkein joka kerta saan jotakin nuista, mitkä näkyy tuolla mustalla alueella eli epämukavuusalueella. Tottakai ihminen saa itsevarmuutta, kun onnistuu. Ja kun tulee tuloksia, tulee intohimoa ja itsevarmuutta siihen, että minä pystyn, minä osaan. 

Joskus hyppy tuntemattomaan tuo elämäsi seikkailun, ja se tuo taas sinut lähemmäksi kohti omaa unelmaasi. Mukavuusalueella helposti jäädään siihen, että kadehditaan naapurin Penan uutta autoa ja Sirkun kovaa kuntoa, vaikka jokainen tietää, että ei kukaan ole Sirkun puolesta kuntoa kohottanut, ja tuskin kukaan on Penalle ilmaiseksi autoa antanut. 

Elämä on yhtä vuorelta hyppimistä, jos haluaa elää, mutta tämä unohtuu itse kultakin silloin tällöin, ja nyt siihen vuorelta hyppäämiseen. 

Kävelimme hiekkarannalle Kanarialla ja suunnittelin juuri, mitä sisältöä laitan tällä kertaa luennolle ''Uusi Suunta - Motivoidu muutokseen'' , jonka nyt pidin viikonloppuna. Ja mielessä kävi taas tämä ympyrä, että se pitää piirtää, ja samalla katselen, kun taivaalta tippuu varjoliitäjiä rannalle iso hymy korvissa ja jotkut jopa huusivat ilosta. Mietin, että vitsi miekin joskus haluaisin hypätä tuolta vuorelta. Ennenkuin kerkesin sen kummemmin asiaa pohtia tajusin, että tämähän on juuri se asia mitä opetan, ja marssin yhden hyppääjän luokse kysymään, miten pääsen hyppäämään. Yhtäkkiä tajusin, että olin 1500m korkealla vuorella ja seison 10metriä jyrkänteen reunalta valjaissa ja kypärä päässä. 

Minua pelotti, jumalauta minua pelotti. Hetken päästä minulta kysytään, olenko valmis, ja ennenkuin ehdin mitään sanoa, minun käsketään kävellä kohti tuota jyrkännettä jonka jälkeen käsky käy, että juokse kohti jyrkännettä. No sanoohan se jo järkikin, että en voi juosta jyrkänteeltä alas, mutta niin vain juoksin. Juoksin. Pelkäsin, olin varma etten pysty. 

Pystyin, osasin, hyppäsin. Yksi elämäni upeimmista kokemuksista on nyt takataskussa. Se oli jotenkin todella epätodellinen olo hypätä jyrkänteeltä alas, luottaa koko elämä tuntemattoman miehen käsiin ja antaa vaan mennä, mutta sitä elämä on. Meidän koko elämä on yhtä vuorelta hyppimistä, jos haluaa elää elämänmakuista elämää. 

En nyt sano, että kaikkien pitää mennä hyppimään vuorelta alas, mutta tee jotain sellaista, mitä olet halunnut tehdä. Sinua ei estä, kukaan muu kuin sinä itse. Se pelottaa, se on uutta, sinulla on epävarma olo, mutta lupaan, että et tule katumaan, koskaan, että menit tai aloitit.

Muistakaahan seurata

Instagram: @ptpeippo 

Snapchat: @ptpeippo 

Facebook: PT Peippo 

Lue myös nämä