Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Ei ole aikaa, ei ole rahaa!

Mietin muutama päivä sitten, kun kuulin erään keskustelun vierestä, kun kaksi naista pohti, että pitäisi aloittaa treenaaminen ja syödä paremmin, mutta kun ei vain ole aikaa. Lapset, kodin pyörittäminen ja työ vie kuulemma kaiken ajan. Samaan hengeen vetoon molemmat naiset kulauttivat kolmostuopit kurkusta alas, vetäisi takit niskaan, paineli ulos ja sytytti röökit. Mie olin jotenkin niin taas halolla päähän lyöty, että meni hetki ennenkuin olin jälleen toimintakykyinen, jotta voisin juoda kahvini loppuun.

Ei ole aikaa ja ei ole rahaa. Ihan oikeasti sanonpa vaan, että PASKAPUHETTA. Ei voi olla niin vähän aikaa, ettei voi pitää itsestään huolta? Ei voi olla niin vähän rahaa, että ei voi pitää itsestään huolta? Onko siulla sitten todellakin aikaa sairastaa myöhemmin? Onko siulla todellakin rahaa sairastaa myöhemmin? Onko siun mielestä mahtavaa selitellä nyt samaan aikaan, kun imet röökiä keuhkoihisi ja sairastaa myöhemmin vaikka keuhkosyöpää? Sittenhän sitä ei olekkaan muutakuin aikaa. Ai saatana, että miulla menee aina hermot näihin selittelijöihin.

Ihmiset hyvät, lakatkaa laiminlyömästä itseänne. Teillä on vain yksi keho. Te, ette tule koskaan samaan toista kehoa. Pitäkää jumankauta sentään siitä huolta. Se ei tarkoita sitä, että jokaisen pitää käydä ostamassa uudet salihousut ja vetoremmit ja painella salille vaan se tarkoittaa pieniä valintoja oman hyvinvoinnin eteen. Lenkillä käynti ei maksa mitään, lumitöiden teko ei maksa mitään, portaiden valitseminen hissin sijaan ei maksa mitään, kävely auton sijaan ei maksa mitään ja se, että ajattelet ei maksa mitään. Se, että ostat purkki ruoan sijasta tuoreita raaka-aineita ja näet muutaman minuutin enemmän vaivaa ruoanlaiton eteen ei todellakaan kasvata siun ruokalaskua. 

Jännä ilmiö on myös tässä se, että nämä jotka sanovat, että ei ole aikaa eikä ole rahaa ovat heti ensimmäisenä, kun iskee vaiva, vamma tai sairaus menossa lääkäriin hakemaan nappeja naamariin vaikka mitä todennäköisimmin kyseinen asia on täysin itseaiheutettu sillä, että ollaan laiminlyöty kehoa. Ihminen on luotu liikkumaan, keho tarvitsee liikettä, jotta se toimii oikein. Jos istut koko päivän niin onko se nyt kumma, että selkä on kipeä? Onko se nyt kumma sitten, että maha ei toimi? Onko se nyt sitten todellakin niin saatanan ihme, että niskat ja hartiat on jumissa?

Hei HALOO, nyt valoja päälle ihmiset. Perse ylös penkistä ja ala tekemään jotain oman hyvinvointisi eteen.

Olen taas niin täynnä näitä saakelin selittelijöitä, jotka eivät tajua kuinka helvetin kiitollisia heidän pitäisi olla omasta kehostaan. Lääkäreitä tarvitsee oikeasti sairaat ihmiset, eikä laiskat ihmiset. Ymmärrättekö te, että on olemassa ihmisiä, joilla ei ole jalkoja ja he pitävät silti huolta itsestään enemmän ja paremmin, kuin sie jolla olisi mahdollisuudet mihin tahansa, mutta et vain viitsi? 

Mie en enää koskaan halua palata oman kehoni laiminlyömiseen. Olen tehnyt sitä hetken ja sen korjaaminen kesti kauan, jotta löysin taas oman kehoni hyvän olon ja en enää koskaan suostu luopumaan siitä. Vaikka mikä olisi, niin aina on aikaa sekä rahaa sijoittaa omaan kehooni. Kun mie voin hyvin, meijän koko perhe voi hyvin. Kun mie voin hyvin voin olla mahdollisimman pitkään oman Pikku-Peipponi rinnalla tukemassa häntä kaikessa siinä mitä elämä tuo eteen. Mie haluan olla omalle pojalleni esimerkkinä. En halua missään elämän vaiheessa, että poikani näkee sohvalla makaavaan mätisäkin, jonka toinen käsi on sipsipussissa ja toisessa kädessä viinilasi. Ei käy. En halua antaa pojalleni sellaista mallia. 

Lakatkaa selittelemästä ja laiminlyömästä itseänne. Koskaa ei ole liian myöhäistä aloittaa ja pienetkin muutokset vaikuttaa. 

Peippo 

Lue myös nämä