Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Elinvoimaa aamulenkistä !

Aamuarobisen tekeminen tyhjällä vatsalla tuntuu jakavan paljon mielipiteitä. Itse olen ehdottomasti sen puolestapuhuja! 

Ennen ensimmäisen dieettini alkua kauhistelin eniten sitä tosiasiaa, että dieettiin kuuluu neljä aamuaerobista viikossa! Se tuntui valehtelematta koko dieetin vaikeimmalta osuudelta. Mutta kerta mukaan oli lähdetty, halusin tehdä kaikki oikein ja täydellisesti. Aamuaerobisen väliin jättäminen ei ollut edes vaihtoehto.

Ensimmäisinä aamuina minut sai kirjaimellisesti repiä ylös sängystä. Kun kaikki juoksuvaateet olivat hukassa ja ulkona "liian kuuma", oli Jossun aamukiukku taattu. Ekana aamuna mieheni lähti mukaan kannustamaan, etten vain kääntyisi ekan mutkan jälkeen takaisin tai suuntaisi suoraan puistonpenkille jatkamaan onnellisena uniani. Jälkeenpäin ajateltuna, miehelläni on ollut mahtavat hermot kun on kestänyt minua mun ensimmäisenä aamulenkkinä! Muistan kuinka mulla kiukutti kaikki ihan kokoajan! Oli kauhea nälkä, huonot vaateet, liian kuuma ja oltiin kävelty jo liian pitkälle. Ajattelin, että kotiinpäästyämme menisin suoraan päätä jatkamaan uniani. Kun vihdoin selvisimme kotia, huomasin kuinka hyvä olo hiljalleen hiipi kehonii. Okei, aloin pikkuhiljaa vakuuttumaan.

Seuraavana aamuna oli matkaan lähteminen jo huomattavasti helpompaa !  Ja aamulenkit helpottivat toistensa jälkeen joka kerta, kunnes huomasin, että dieettini oli loppunut jo ajat sitten ja edelleen jopa vapaaehtoisesti juoksentelin aamulenkkejäni. Ja kyllä, kiukkulöntystely oli vaihtunut jopa juoksuun !

Nyt en luopuisi aamulenkeistäni mistään hinnasta. Ihan joka aamu en sentään juoksentele, vaan jos mulla on esimerkiksi vapaapäivä tai loistava treeniviikko menossa, aamuaerobinen kuuluu ehdottomasti mukaan. Mun mielestä on ihan parasta esimerkiksi mennä käymään kotona Rovaniemellä ja lähteä aamuvarhaisella juoksemaan niitä tuttuja maisemia katsellen. Välillä mulla itseäänikin huvittaa se, että juoksuihnhosta ollaan tultu siihen, että lähden aamu seitsemältä vapaahehtoisesti juoksemaan.  Suosittelen ehdottomasti kaikille aamuaerobisia ! Päivä ei voisi vain alkaa paremmin <3.

Lue myös nämä