Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Golfkärpäsen puremat

Golf on mainio koko perheen harrastus

Moni pitää ihan uskomattoman kahjona ajatuksena sitä, että joku vapaaehtoisesti kävelee valkoisen pienen pallon perässä pitkin nurmikkoja tuntikaupalla, jopa monta kertaa viikossa. Sen lisäksi lyödään sitä valkoista pientä palloa, joka on vieläpä paikoillaan, eli kauhean vaikeaa se ei voi olla. Urheilua se ei nyt ainakaan ole! Vaan enempää ei voisi mielikuva golfista olla väärä.

Meidän perheessä minä aloitin golfin ensimmäisenä, ja mies taisi aloittaa sen aikoinaan siksi, kun minäkin pelasin. Silloin emme vielä olleet pari, mutta kyllä golfia voi kiittää vähän siitäkin, että meistä sellainen tuli. Varsinaista suurta hurahdusta ei kumpikaan ole golfin osalta kokenut, enimmäkseen varmaan ajankäytön takia, mutta kyllä me kesäisin pyrimme vähintään kierroksen-pari viikossa pelaamaan. Raskaana ollessani pelasin viimeisen kierroksen noin kaksi viikkoa ennen synnytystä – iso vatsa oli hyvä vastapunnus svingissä – ja synnytyksen jälkeen olin takaisin golfin parissa ihan yhtä nopeasti. Kieltämättä maidon pumppaaminen golfkentän taukokioskin vessassa oli hieman konstikasta, mutta kun golfkierros kestää sen nelisen tuntia!

Unelmamme koko perheen yhteisestä harrastuksesta on toteutumassa!

Vauvan kanssa menimme koko perhe yhdessä golfaamaan hänen ollessaan 10-viikkoinen. Hän tosin uinui vaunuissa, jotka sillä kentällä onneksemme sai ottaa kierrokselle mukaan. Ensimmäisen oman mailansa hän sai 2,5-vuotiaana, kun olimme golfreissulla Italiassa. Siellä me vanhemmat pelasimme vuorotellen kierroksia toisen viettäessä aikaa lapsen kanssa mm. golfrangella. Kenties kaikesta tästä on siirtynyt myös lapseemme into peliin, sillä hänen nyt ollessa 7-vuotias on takana jo reilu kaksi vuotta viikoittaisia golftreenejä junnuryhmässä omalla kotiklubillamme St. Laurence Golfissa Lohjalla. Alkavana kesänä hänellä on myös oma pelioikeus käytössään ensimmäistä kertaa. Unelmamme koko perheen yhteisestä harrastuksesta on toteutumassa!

Golf sopii myös lasten harrastukseksi

Golf on siitä hauska peli, että sitä voivat pelata eri ikäiset ja kokoiset sujuvasti ja tasavertaisesti yhdessä, ympäri maan ja maailman - ihan ykkönen koko perheen harrastukseksi.

Ja mitä tulee siihen, onko golf urheilua vai ei, niin tässä vähän statistiikkaa yhdeltä kierrokseltani viime kesänä.

Golfkisa Lahdessa heinäkuussa:

  • Kesto 4 tuntia 32 minuuttia
  • Keskisyke 106, maksimi 141 ja minimi 65; rasvanpolttosykkeen alueella 55% ajasta
  • Kuljettu matka 7,1 kilometriä
  • Poltettuja kaloreita 1201.

Että kyllä minä tuota ihan mojovaksi urheilusuoritukseksi kutsuisin. Suosittelen kokeilemaan – ei muuten ole edes yhtä helppoa, kuin näyttää ja luulisi – mutta paljon hauskempaa kuin kuvittelisi!

Pitkiä lyöntejä kaikille golfareille alkavaan kauteen toivottaen,

- Nina

p.s. smartumeilla voit golfata ympäri Suomen. Katso lähin golf-kenttäsi käyttökohdehaustamme!

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat jostain rakkaasta harrastuksestaan. Muiden smartumlaisten harrastuksiin voit tutustua hakemalla avainsanoilla smartumlaiset harrastavat.

Lue myös nämä