Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Harrastuksena ja ammattina jooga

Joogaa laiturilla
Joogata voi vaikka laiturin nokassa.

Ehdoton lempiharrastukseni on jooga. Harrastus on tuonut minulle myös ammatin; olen joogaopettaja.

Aloitin joogan noin 7-8 vuotta sitten ja nykyään teen jonkinlaisen joogaharjoituksen päivittäin. Suurimman osan harjoituksista teen kotona, koska osa illoista menee joogaa opettaessa. On ihanaa luksusta päästä jonkun toisen tunnille! Omia tuntejani, jotka ohjaan, ei tietenkään lasketa harjoitteluksi, vaan silloin keskityn oppilaisiini. Joogaharjoitukseni sisältää fyysisen harjoittelun lisäksi meditaatio- ja hengitysharjoituksia. Lisäksi luen ja opiskelen paljon joogan filosofiaa ja historiaa. Myös ihmiskehon ja -mielen toiminta kiinnostaa kovasti, joten osa joogalukemisistani liittyy myös tähän puoleen. Uskon että lukisin kaiken tämän, vaikka jooga ei olisikaan minulle myös ammatti.

Joogaa merimaisemassa
Tai hieman isommalla laiturilla.

Harjoitukseni saattaa toisinaan olla ’vain’ 10min. meditaatioharjoitus joogamatolla pötkötellen tai 90 minuutin intensiivinen ja hikinen asanaharjoitus. Oman opettajani sanoin "Suomen marras-joulukuu on yksi pitkä joogaharjoitus, jossa koetellaan mielen lujuutta", joten tavallaan jokainen meistä joogaa joka vuosi vähintään kaksi kuukautta.

Joogaa hiihtoladulla
Jooga onnistuu myös kesken hiihtoretken.

- Lotta

p.s. Smartumeilla joogaaminen onnistuu ympäri Suomen. Katso joogapaikat käyttökohdehausta

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat jostain rakkaasta harrastuksestaan. Muiden smartumlaisten harrastuksiin voit tutustua hakemalla avainsanoilla smartumlaiset harrastavat.

Lue myös nämä