Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Hiihtohissillä eka, hiihtohissillä vika!

Laslkettelu on koko perheen yhteinen harrastus!

Ensimmäinen muisto tämän rakkaimman harrastukseni parista on Saariselältä. Olen 3-vuotias, aurinko paistaa, hanki hohtaa valkoisena ja jaloissani narskuvat kirkkaankeltaiset pienet monot – olen niistä todella ylpeä, enkä haluaisi riisua monoja laisinkaan. Ekat laskut tehtiin turvallisesti yhdessä isän kanssa, joka kärsivällisesti jaksoi lasku laskulta opettaa oikeaa tekniikkaa ja tyyliä (kiitos isä! <3). Päässäni oli muuten iso tuuhea karvalakki, 70-luvulla ei rinteissä kypärää käytetty!

Laskettelua Pohjanmaan lakeuksilla

Asuin lapsuuteni Vaasassa ja uskokaa tai älkää, myös Pohjanmaan lakeuksilta löytyy mäkiä. Pikkuinen Öjberget tarjosi mahdollisuuden laskea silloin, kun pohjoiseen ei päässyt. Lapsuuteni talvilomat vietimme eri kohteissa Suomessa ja Ruotsissa, erityisesti mieleen ovat jääneet Iso-Syötteellä vietetyt lomat. Syöte on Suomen eteläisin tunturialue (Pohjois-Pohjanmaalla), jonne on helppo matkata joka puolelta Suomea. Näitä Iso-Syötteen hiihtolomia voisi kuvata lauseella: hiihtohissillä eka, hiihtohissillä vika!

Suomessa on paljon upeita laskettelukohteita, joista suosikkejani ovat Pyhä ja Salla. Näitä hienoja paikkoja leimaa erämaan ja kansallispuistojen läheisyys - luonto on vahvasti läsnä.

Laskettelu sopii myös pienille lapsille

Koko perheen yhteinen harrastus

Tänä talvena 4-vuotias tyttäreni pääsi laskettelun makuun, 9-vuotias isoveljensä alkaa olla jo vanha tekijä. Messilä tarjosi hienot puitteet pienelle aloittelijalle taikamatto-hissillään ja mukavilla lapsiystävällisillä rinteillään. Kahden päivän sinnikkään opettelun jälkeen laskut ja sompa-hissin käyttö sujuivat tytöltä mallikkaasti. Kävimme vielä treenamassa lisää Hyvinkäällä Sveitsin hiihtokeskuksessa, jossa viimeistään hienot aurakäännökset menivät oikeaoppisesti.

Laskettelussa pääse vauhdin hurmaan.

Parasta tässä harrastuksessa on vauhdin hurma, ulkoilu ja luonnonläheisyys – höystettynä aika ajoin kuumalla kaakaolla. Laskettelu on mukavaa sekä yksin ja että yhdessä. Odotan kovasti tulevia talvia ja yhteisiä skimbareissuja perheeni ja ystävieni kera. Ehkä jonain päivänä omat lapseni jatkavat tätä sukupolvien ketjua ja opettavat omia lapsiaan laskettelemaan (ja minä tietysti vauhti-mummina mukana).

- Fanni

p.s. Tiesitkö, että Smartumin verkostosta löytyy yli 300 hiihto- ja laskettelupaikkaa? Smartumit käyvät nykyisin myös välinevuokraukseen.

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat jostain rakkaasta harrastuksestaan. Muiden smartumlaisten harrastuksiin voit tutustua hakemalla avainsanoilla smartumlaiset harrastavat.

Lue myös nämä