Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Ihan pihalla improvisaatiosta

Harrastuksena improvisaatioteatteri

Harrastin nuorempana näyttelemistä. Harrastus kuitenkin loppui lähes 20 vuodeksi, kunnes kolmisen vuotta sitten innostuin aiheesta uudestaan ja menin Helsingin aikuisopiston improvisaatioteatterikurssille.

Meistä kurssilaisista muodostui matkan varrella hyvin tiivis ryhmä, ja kun olimme keikkailleet joitakin kertoja kurssin suojissa, mieleemme tuli, miksemme voisi alkaa keikkailla myös itsenäisesti. Niinpä reilu vuosi sitten sai alkunsa Ihan pihalla -improryhmä.

Parasta harrastuksessa on yhdessä hauskan pitäminen, ahaa-elämykset, revittely, ihanat samanmieliset improystävät sekä yhdessä oppiminen; ihan joka kertaa oppii ja tajuaa jotain uutta. Oman lisänsä tuo tietenkin esiintyminen, sillä keikat ovat mukava suola soppaan harjoittelun lisäksi. Improssa oppii myös nauramaan itselleen, ja parhaat muistot ovatkin juuri mokailuista ja repeilyistä.

Itse, kuten suurin osa meistä, käyn edelleen aikuisopiston improkurssilla kerran viikossa. Oman ryhmän kesken harjoittelemme myös kerran viikossa. Harjoitusten lisäksi esiintymisiä on silloin tällöin; olemme keikkailleet niin yksityistilaisuuksissa kuin yleisillä keikoilla vaikkapa baareissa.

Itselleni improvisaatioteatterista on tullut rakas harrastus. Parhaimmillaan impro antaa hyviä eväitä elämään;

  • improvisaation kultainen sääntö, kuuntele, hyväksy, reagoi, on hyvä ohje mihin tahansa tilanteeseen
  • improvisaatiossa on tärkeää olla läsnä hetkessä, kuunnella ja olla todella hereillä ja ”herkkänä” toisen tekemiselle, jolloin esimerkiksi työasioita ei tule mietittyä yhtään.

Ihan pihalla -ryhmäämme voi tutustua Facebook-sivuillamme @ihanpihallaimproilijat, jota kautta meihin saa myös yhteyden, jos vaikkapa seuraavista juhlistasi puuttuu viihdyttävä, yllättävä ja tunteita herättävä ohjelmanumero!

- Sanna

p.s. Myös smartumeilla voit improta; mm. Suomen lukuisat kansalais- ja aikuisopistot ottavat vastaan smartumeita mitä moninaisimmille kursseille. Kurkkaapa Smartumin käyttökohdehaku.

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat jostain rakkaasta harrastuksestaan. Muiden smartumlaisten harrastuksiin voit tutustua hakemalla avainsanoilla smartumlaiset harrastavat.

Lue myös nämä