Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Ihana, nopea ja herkullinen kasvispasta

Tällä kertaa tulee vähän ruokapostausta! Tämä on yksi ehdottomista lempiruuistani, joten oli ihan sanomattakin selvää, että juuri sen haluan jakaa kanssanne! 


En ole mikään hyvä kokki puhumattakaan leipomisesta, mutta jos mie jotain osaan kokata niin se on tämä pasta. Ja kesäkeitto. Alkuperäisen idean tähän pastaan varastin joskus mieheni kummitädiltä, mutta tätä on muotoiltu satoja kertoja sen jälkeen. Tämä on kyllä siitä hyvä pasta, että tästä saa niin lukemattomia eri versioita, kun vain on mielikuvitusta. Itselläkin melkein jokainen versio on vähän erillainen. Välillä käytän kesäkurpitsaa, välistä tomaattia. Tai rucolaa tai basillikaa. Tai fetajuustoa tai mozzarellaa. Vaihtoehtoja on satoja ja ainoastaan mielikuvitus on rajana. Ja tietysti tästä herkusta voi tehdä myös lihaisan version! Itse en syö lihaa, joten siksi olen kutsunut tätä aina kasvispastaksi.


Tällä kertaa käytin raaka-aineina tomaattia, rucolaa, pestoa, fetajuustoa ja täysjyväpastaa.

Pastan valmistaminen on hyvinkin yksinkertaista ja nopeaa. En ole mitannut ikinä, paljonko mitäkin ainetta tarvitaan vaan olen mennyt aina fiiliksen mukaan.

1. Pasta kiehumaan
2. Kun pasta kiehuu, pestään ja leikataan tomaatit kulhoon
3. Tomaattien perään muut raaka-aineet. Rucola ja fetajuusto. Kastikkeena toimiva pesto tai vaihtoehtoisesti avokado lyödään vasta viimeisenä.
4. Kun pasta on valmista niin sekaan vaan
5. Tämän perään pesto ja mahdolliset mausteet. Itse käytän mustapippuria. Ja paljon
6. Sitten vain sekoitellaan

Ja tadaa pasta on valmis syötäväksi! Varoitan jo etukäteen, että tämä herkku vie kielen menessään! Ja kuten mainitsinkin jo aiemmin, pastasta voi siis tehdä lukemattomia eri versioita. Esimerkiksi tällä hetkellä kun noudatan jälleen superdieettiä, olen kaivannut omaa herkupastaani kovasti. Sitten huomasin, että "Hei! Minähän voin syyä tätä dieetilläkin!" . Mittaa vain raaka-aineet ruokavalion sallimissa rajoissa ja jättää tietysti sen peston poies ! Ei tarvinnut siis selvitä kuutta viikkoa ilman omaa lempiruokaani ! <3

Lue myös nämä