Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Iskikö joogaujous? Näin ensikertalaisena joogatunnille

Ohjeita joogaan aloittelijoille Yoga Nordicissa

Tuttavat ovat käyneet kokeilemassa joogatunteja Yoga Nordicilla ja kehuneet varsinkin tunnin jälkeistä ihanaa ja rauhaisaa oloa. Oma joogakokeilu kiinnostaa, mutta onko minusta joogaan? Olenko liian kankea? Osaanko hengittää ja tehdä kaiken oikein? Mitä jos minulla ei ole joogavaatteita?

Ei hätää ystäväiseni. Kaiken oppii ajan kanssa ja säännöllisellä harjoittelulla, ihan kuten lapsena kävelyn tai pyöräilyn. Meillä Yoga Nordicilla on muutama leikkisä sanonta, joista tiedät, että meille on helppo ja mukava tulla.

Kun pääset seisoma-asennosta itsenäisesti alas lattialle selinmakuulle ja sieltä omin avuin ylös, olet tervetullut meille joogamaan.

Varsinkin Hot Joogan kohdalla sopii sanonta:

Mitä enemmän hikoilet ja mitä kankeampi olet, sitä suurempi elämys Hot Jooga on.

Laajasta tuntivalikoimastamme löytyy varmasti jokaiselle jotakin, taustoista ja taidoista riippumatta. Joogaopettajamme sekä ammattitaitoinen vastaanottohenkilökunta auttavat löytämään juuri sinulle sopivat tunnit.

Mitä mukaan joogatunnille?

Tunneille tarvitset mukaan mukavat, hikoilua kestävät vaatteet (esim. caprit/shortsit ja t-paita) ison juomapullon ja aurinkoista joogamieltä. Jos sinulla ei ole omaa mattoa tai joogapyyhettä, voit vuokrata ne vastaanotostamme.

Yoga Nordiciin on aloittelijankin helppo tulla

Ensikertaa joogassa, mille tunnille osallistuisin

Aloittelijoille suosittelemme joko Hot Jooga Lempeä tai Hot Yin -tunteja. Hot Jooga Lempeä on kevyempi versio perinteisestä Hot Joogasta. Tunti alkaa usein istuma-asennosta, välissä tehdään seisomasarja ja tunnin loppupuolella siirrytään takaisin lattialle. Tunnin tahti on rauhallinen, joten aloittelijakin pysyy hyvin perässä. Hot Yin tunneilla harjoitus tehdään kokonaan lattiatasossa, joten tämä on harjoitus, jos kaipaat todella rentouttavaa, avaavaa ja venyttävää harjoitusta. Lämpötila tunneilla on lempeä ja ihanan verryttävä; Hot Yin joogassa +30° ja Hot jooga Lempeässä +33°.

Kaipaatko haastetta, voimaa, tasapainoa? Kokeile näitä tunteja!

Hot Jooga, joka on Yoga Nordicin 2004 maahantuoma joogakonsepti, on jo astetta haastavampi harjoitus. Tunti alkaa seisomasarjalla ja päättyy lattiasarjaan. Liikkeitä voidaan varioida, joko jääden vain helpoimpaan versioon tai tehden päivän voimakkain liike. Voit osallistua Hot Jooga -tunnille, jos sinulla kokemusta Hot Jooga Lempeästä tai koet, että olet valmis kokeilemaan heti hieman voimakkaampaa harjoitusta. 

Toinen hyvä vaihtoehto on Hot Bikram Jooga. Tämä on alkuperäistä hot joogaa, jossa 26 asentoa tehdään aina samassa järjestyksessä reippaaseen tahtiin. Hot Jooga ja Hot Bikram tunneilla on asteen verran korkeampi lämpö kuin oma kehomme, eli noin 38 astetta. Nestetankkaus on suositeltavaa ennen tuntia ja varsinkin tunnin jälkeen.

Tule rohkeasti mukaan!

Aikataulussamme on lukuisia tunteja, tule vain rohkeasti kokeilemaan! Jos sinulla on jotakin erityistä mainitsemisen arvoista, esim. vanha vamma tai raskaus, kerro asiasta ohjaajalle ennen tunnin alkua. Näin ohjaaja osaa ottaa asian paremmin huomioon ja voi auttaa sinua asanavariaatioiden kanssa.

Ja vielä tärkeä asia, muistathan varata haluamallesi tunnille paikan! Tunteja voit varata aina 10 päivää etukäteen. Jos et pääse varaamallesi tunnille, peruthan varauksesi järjestelmän kautta viimeistään kaksi tuntia ennen tunnin alkua.

Miten maksan tunnin?

Tunnit voit maksaa ilmoittautumisen yhteydessä vastaanotossamme, joka on auki aina 30 minuuttia ennen tuntien alkua. Vastaanotossa käyvät yleiset maksutavat (kortti ja käteinen) sekä liikunta- ja kulttuurisetelit. Smartum Saldolla maksu käy kätevimmin verkossa Smartum Polussa.

Tervetuloa tunneillemme ja toivomme, että viihdyt kanssamme!

- Petri ja koko Yoga Nordic Team

Lue lisää Yoga Nordicin kotisivuilta tai seuraa meitä Facebookissa.

Lue myös nämä