Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Jumittaako? Näin pääset alkuun.

Tuskaista. Mitään ei tapahdu. Ideoita ei kimpoile. Evä ei värähdä. Pää lyö tyhjää. Onko sinullekin käynyt niin? Tehtävät odottavat, mutta mistään ei saa kiinni eikä tulosta synny. Tavoitteet eivät täyty. Toivottu muutos ei ala. Tekemättömyys vallitsee.

Vuosien saatossa, huonosti nukuttujen öiden myötä, olen huomannut tämän tyyppisten oireiden luikerrelleen minun elämääni. Vanha minä ei tunnista kaavaa. Energiaa, intoa ja järjestelmällisyyttä kun on bruukannut riittää päivästä toiseen. Ahdistus hiipii. Eikä se auta asiaa alkuunkaan.

Ratkaisuna lamaantumiseen on tarjolla "the good old" tuumasta toimeen -metodi. Alkaa vaan tehdä. Iskeä sanoja paperille, viikata vaatteita kaappiin, kaivaa imurin esille, jättää herkut ostamatta, pistää lenkkarit jalkaan... Tai kirjoittaa paperille listan asioista, jotka kaipaavat huomiota. Ja niitä yksi kerrallaan taklaten paperilta yliviivaten saa kuin saakin asiat järjestykseen. Palkintona kevyempi olo ja mieli. Yleensä jo pelkästä listasta.

​Tämän kivan magneetilla kiinnitettävän task listan löysin meille viime keväänä. Tulevalle vuodelle on hankittu perhekalenteri helpottamaan suunnittelua. #työkalut #inspiraatio #hyvinsuunniteltu #puoliksitehty ​Minun piti kirjoittaa ensimmäinen blogini kertoen kuka olen, ja mistä kaikki sai alkunsa (yrittäjyys & kiinnostus ravinto- ja hyvinvointiasioihin). Mutta mitään ei tapahtunut. Runosuoni ei pulputtanut. En tiennyt mistä aloittaa. Pohdin kuinka olla lyhyt ja ytimekäs. Vain jumitus oli seuranani.

Kunnes päätin alkaa kirjoittaa.

Doing. Ja ongelmat kaikkoaa? Tai jopa avaimet onneen? Minusta siinä on itua. Ihmiset, jotka tekevät asioita vaikuttavat hyväntuulisilta. Jotain siinä tekemisessä on. Se luo onnistumisia, oppikokemuksia, kohtaamisia - elämyksiä. Varmasti myös pettymyksiä, mutta onneksi kukaan ei ole seppä syntyessään. Eikö elämän punainen lanka ole jatkuva kehitys? Tekeminen tarjoilee laajemman kirjon tunteita elämään.

Minun jumitus ja tuumasta toimeen -aloitus tuottivat nämä sanat. Tavallaan pohdintaa siitä, kuinka lähelle on välillä pitkä matka. Oli kyseessä uuden aloittaminen, vanhan tekeminen, asian selvittäminen tai itsestään huolehtiminen.

Doing. Se palkitsee. Ei pakkomielteisesti vaan itseään armollisesti kuunnellen ja puuhastelusta nauttien. Uteliaan sopivasti omia rajoja ja rutiineja rikkoen.

PepTalk:

  • Doing on mielestäni pieniä tekoja arjessa
  • Kuten mennä ajoissa nukkumaan.
  • Syödä tänään enemmän kasviksia.
  • Syötkö sinä puoli kiloa kasviksia päivässä?

Lue myös nämä