Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Kesä on parasta treeniaikaa !

Mie en ennen ollut mitenkään innoissani siitä, että kesä tulee. Kuumuus ahdisti, kokoajan oli vaikea olla ja liikkua, kun hiki virtas jo pelkästään sohvalla istuessa. Kaikki vaateet näyttivät ihan makkarankuorilta ja ahdisti se, kun piti kulkea vähissä vaateissa. Siihen päälle vielä ajatus ulkonta treenaamisesta, sai lievän ahdistuksen hiipimään.

Toista se on kuitenkin tänä päivänä!

Nykyään olen opinut nauttimaan kesästä ja sen tuomista mahdollisuuksista. Vaikka olen vannoutunut talvirakastaja, silti en malta odottaa kesän helteitä ja sitä, että pitkän sisällä treenatun vuoden jälkeen pääsen treenaamaan myös ulkona. Kun ensimmäistä kertaa lämpömittari kipusi ylöspäin, hyppäsin pyöräni selkään ja lähdin pitkälle pyörälenkille. Vitsi, etä mie olin onnellinen!  Oli ihanaa kun aurinko kuumotti yläpuolella ja minä viiletin fillarini kanssa pitkin Tampereen katuja. Seuraavana päivänä suuntasin lämpimälle aamulenkille. Kyllä kesä on parasta!

Tänä kesänä olen suunnitellut viettäväni aikaa ulkona niin paljon kuin mahdollista. Haluan treenata ulkona, lenkkeillä, pyöräillä, hyppiä trampoliineillä ja ennen kaikkea oppia kunnolla seisomaan käsilläni! Se on se taito, mikä mulla on kesän lopussa hallussa. Saatte kuulla siitä sitten syyskuussa !

En ole ikinä osannut seisoa käsilläni, lukuunottamatta uima-altaassa, mutta senhän nyt kaikki osaa, joten sitä ei lasketa. Olen alottanu harjoittelemisen opettelemalla ensin seisomaan päälläni. Siitä on kuuleman helpompi alottaa. Aluksi se oli hyvin vaikeaa, enkä oikein uskaltanu ponkasta ilmaan. Sitten aloin käyttää puuta apuna tasapainottelussa, joka oli mun mielestä huomattavasti helpompaa. En mie voi sanoa vieläkään että se sujuisi, mutta sinnepäin ollaan ehkä menossa!

Halusin tällä tekstillä kertoa sen, että treenaamisen ei aina tarvitse rajoittua sinne punttisalille. Omaan kehoaan voi haastaa monilla eri tavoin ja ainakin mulla se on myös se, joka jaksaa pitää sitä motivaatiota yllä. Elämästä kuuluu nauttia ja tehdä asioita mitä rakastaa. Pääasia on, että on hauskaa !

Lue myös nämä