Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Kesäloman TOP 10

Kesäloma oli ja meni. Viikon alussa alkoi arki taas rullaamaan tututtuun tapaan. Ajatukset tahtovat kuitenkin vielä palata lomailuun ja kiireettömiin kesäpäiviin. Näitä muistoja fiilistellessä päätin listata asiat mikä tekivät tästä kesälomasta parhaan mahdollisen. Tulin siihen tulokseen, että lomani tärkeimmät elementit olivat ehdottomasti rakkaat ihmiset, matkustaminen, hyvä ruoka ja liikunta.

Top 10 lomamuistot tältä kesältä:

1. Perheen yhteinen aika. Vapaus olla, tulla ja mennä yhdessä ilman arjen aikatauluja.

Frisbeegolfaamassa
Frisbeegolfaamassa

2. Matkustaminen. Lomalla on mukava olla muualla kuin kotona. Perheemme viihtyi tänä kesänä sekä Espanjan että Kainuun auringon alla. Kotona olimme vain ”pakollisen” Hesa Cupin ajan.

Espanjassa
Espanjassa

3. Sukulaiset. Kun sukulaiset asuvat kaukana, ei heitä näe kovin usein. Siksi lomailu tarkoittaa meille usein rakkaiden ihmisten näkemistä. Tämä taas tarkoittaa minulle ja miehelleni välillä vapaa-aikaa myös lapsista. Kun lapset kalastavat ukin kanssa, touhuavat mummon mukana tai leikkivät serkkujen kanssa, me ehdimme esimerkiksi harrastaa yhdessä.

4. Ystävät. Kesällä on ihana tavata ystäviä. Kun esimerkiksi itse asuu Helsingissä ja parhaat lapsuudenystävät Rovaniemellä, Joensuussa, Luxemburgissa ja Varkaudessa, ei heitäkään näe liian usein. Yksi rakkaissa maisemissa yhdessä vietetty kesäinen päivä, ilta ja yö voi korvata seuraavan puolen vuoden odotuksen. Ja jos ei korvaa, niin ainakin se jää syvälle muistoihin!

Ystävien kanssa mökillä.
Ystävien kanssa mökillä.

5. Ruoka. Lomalla, Espanjassa varsinkin, ehdimme syödä monissa ravintoloissa. Jopa kulinaristiset odotukset täyttyivät välillä. Ehdimme myös nauttia ruuasta sekä sukulaisten luona että mökillä rauhassa grillaten. Mikä voisi olla parempaa kuin pojan uistelemista kaloista pyöräytetyt kalapullat tai aamupalarahkan höysteeksi mökin pihalta kerätyt mansikat ja mustikat?

6. Uiminen. Olen aina aikuisiällä ollut varsinainen arkajalka uimisen suhteen. Olen uskonut, että Suomesta ei löydy niin lämmintä vettä, että uskaltaisin uida. Tänä kesänä olen tehnyt poikkeuksen. Olen uinut enemmän kuin koskaan! Se on tosi mukavaa touhua niin yksin kuin yhdessä lasten (tai ystävien) kanssa leikkienkin. Käsilläseisonta ja kuperkeikat sujuvat vielä minultakin, testattu on!

Iltauinnille
Iltauinnille

7. Lenkkeily. Käveleminen ja hölkkäily Suomen luonnossa on parasta. Puolueellisesti voisin sanoa, että Kainuun, varsinkaan Vuokatin, maastoja ei voita mikään.

8. Pyöräily. Isäni kunnostamien mökkipyörien avulla pääsimme mieheni kanssa nauttimaan lomalla myös pyöräilystä. Hellepäivänä lämpimän rankkasateen ropistessa iholle tunsimme olevamme enemmän elossa kuin koskaan!

9. Pihaleikit. Kekseliäs 5-vuotias pisti mökillä pystyyn mm. tanssikilpailun. Arvostan. Kaikilla oli hauskaa, kun hytkyttiin itse keksityn biisin tahtiin ja vähitellen tiputtiin tuomaripelillä pois.

10. Nukkuminen. Pitkät yöunet, pienet päivätorkut ja makoisat aamu-unet ovat loman luksusta. Sitä muistellaan kaihoisana arjen aherruksessa.

Anne

Lue myös nämä