Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Keski-ikä ja Zumba… sopiiko yhteen? Osa 1

Nyt se on aika ottaa selvää onko keski-iän kynnyksellä olevasta naisesta enää taipumaan zumban rytmikkääseen menoon…

Ajatusta parisen vuotta mielessäni pyöriteltyäni olen vihdoinkin saanut otettua ratkaisevan askeleen ja päättänyt lähteä kokeilemaan. Ei se ota, jos ei se annakaan. Ihan kylmiltään en tähän harrastukseen ole kuitenkaan heittäytymässä, vaan tanssi on ollut osana elämääni jo joitain vuosia. Näin se varmasti tulee olemaankin, kävipä tässä kokeilussa kuinka hassusti tahansa. Aikoinaan tanssiharrastukseni lähti liikkeelle bailatinon voimalla ja muutama vuosi sitten löysin tieni lavatanssien mahtavaan maailmaan. Olin jotenkin aina pitänyt mm. tangoa ikäihmisten tanssina, mutta sainkin pian huomata olevani täysin sen pauloissa. Enää ei siis ole kunnon lavatansseja ilman tangoa ;-)

Olen myös ilokseni voinut todeta, että perinteikkäiltä lavoilta voi bongata nykyään myös nuoria tanssijoita, joilta sujuu tangon lisäksi toinen suosikkini, hidas valssi, kuten myös polkka, jenkka, jive, rumba, salsa, cha cha, fusku, bugg sekä muut niin uudet kuin perinteikkäämmät lajit.  Näiden joukosta löytyy jokaiselle varmasti jokin suosikki, ja tyyli on ehdottomasti vapaa, mutta pakollinen!

Palataanpa vielä itse aiheeseen, zumbaan. Mitä sanoo Wikipedia. **”Zumba on aerobicinen fitness-ohjelma, jonka musiikki perustuu pääosin latinalaistansseihin. Zumban tanssiaskeleet perustuvat erilaisiin tanssimuotoihin, joita ovat muun muassa merengue, cumbia, reggaeton, salsa, hip hop, rumba, mambo, calypso ja salsaton ja flamenco. Tunti koostuu intervallityyppisestä ohjelmasta, jossa osa liikkeistä tehdään nopealla, osa hitaammalla tempolla. Liikkeet kohdistuvat yksittäisten kehonosien sijasta koko vartaloon.”**

Hmm, sitä voipi mennä noppeesti tai sitä voipi mennä hittaasti, äkkiseltään ei kuulosta kovin monimutkaiselta. Ehkä itseäni eniten kuitenkin huolettaa tuo yläkropan liikkuvuus, jota ei siis juurikaan ole havaittavissa muutoin, kuin huulten satunnaisena liikehdintänä.

Pikku hiljaa alkaa olla mammalla perhosia masussa, se on ensimmäisen zumbatunnin aika nimittäin jo ensi viikolla. Hetken jo luulin päässeeni pälkähästä, kun sain kansalaisopistolta viestiä, että zumbatuntien alkua on siirretty kolmella viikolla eteenpäin. Eilen tuli kuitenkin vahvistus tuntien lopullisesta alkamisajankohdasta, eli se on menoa nyt!

Annika

Lue myös nämä