Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Keski-ikä ja Zumba… sopiiko yhteen? Osa 2

Taitaa olla enempi vakio kuin sattuma. Meinaan kiire nykyihmisen elämässä. Tosiaan odotettu zumbakurssin aloituspäivä koitti kuin koittikin ja eihän siinä mitään. Nooh, kiireeksihän se meinasi mennä eli 15 minuuttia ennen tunnin alkua olin vasta kotosalla ja vaatteitakin piti vaihtaa ja missä ihmeessä ne tanssikengätkin nyt taasen olivat.

Fiksuna olisin varusteet toki katsonut valmiiksi jo edellisenä iltana, mutta kun on sama pää kesät talvet, niin voiko moista ennakoivaa toimintaa edes odottaa ;-) Lopulta jo valmiiksi suhteellisen hikisenä tasan kello kuusi reikäleipä tämä mamma avasi sitten viimein seurojentalon oven…

Alkuverryttely olikin sopivasti jo tehtynä, eli eikun rohkeasti sitten vaan Zumbaamaan!

Porukkaa tunnilla on ihan kivasti, eli pikkasen jo tiivis tunnelma tulee, kun päästään vauhtiin. Alkuun opettaja kertoo vähän perusjuttuja, miten homma etenee. Eli ettei liikesarjoja treenata erikseen, vaan että ne opitaan ajansaatossa tekemällä ja katsomalla opettajan tekemistä. Ja että jokaisen tulee tehdä oman jaksamisensa puitteissa. Ja että tunnin kuluessa tullaan aina käymään koko kroppa läpi erilaisten liikkeiden muodossa ja eri musiikki-/tanssilajien rytmittämänä.

Alkuun huomaan meneväni aina eri suuntaan kuin opettaja ja hiki pukkaa pintaan suhteellisen nopeasti perässä räpiköidessä. Onneksi porukkaan mahtuu kaiken ikäistä ja kokoista liikkujaa. Nopeasti sitä huomaa, ettei tunnilla todellakaan ole mitään suoriutumisen paineita, vaan että sitä voi liikkua ihan omien rajojen mukaan. Tämäkin mamma pääsee menoon mukaan, ja koska välissä on aina joku entuudestaan tuttu tanssi pohjana, kuten esimerkiksi rumba, niin siinä kohden jo pientä nautinnon tunnetta pukkaa pintaan.

Tunnelma tunnilla on todella kannustava ja iloinen. Tunti etenee aina yksi kappale kerrallaan. Kappaleen myötä keskitytään tiettyihin kehon osiin, ja aina kappaleen päätteeksi taputetaan itsellemme. Kappaleiden lomassa opettaja ohjeistaa aina kunkin osion tavoitteiden mukaisesti, miten tietyt liikkeet kannattaa suorittaa ja mihin siinä osiossa on tarkoitus keskittyä. Lisäksi kappaleiden alkuun on useimmiten liitetty freestyle-osuus, jonka aikana jokainen voi nauttia musiikista ja tanssia oman mielen mukaan. Opettaja on valinnut todella mukaansatempaavia ja mieleenpainuvia kappaleita. Huomaankin hyräileväni jotain tiettyä kappaletta vielä pitkälle iltaan kotiin jo ehdittyänikin.

Päällimmäisenä ensimmäiseltä tunnilta mieleen jäivät teatraaliset koreografiat eri kappaleille, kuten mm. nyrkkeily- ja läpsimisliikkeet, sekä kappaleiden lomassa opettajan huudot. Sitä voi jokainen hakea tempoa liikkeisiin mielikuvituksen voimalla!

Ensi viikon tuntia jo innolla odotellen… jokohan sitä pysyisi auttavasti mukana opettajan vauhdikkaassa menossa.

Annika

Lue myös nämä