Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Kevät tuli, lumi suli, puro sanoi puli puli

Vai tuliko sittenkään? No ainakin hetkeksi. Olin nimittäin veljeni kanssa viime viikolla lomalla Espanjassa, Benalmadenassa. Oliko se tosiaan vasta viime viikolla? Nyt jo tuntuu, että siitäkin lomasta on ikuisuus. Mietin tuossa eilen, että onhan se aivan ihanaa, että pääsee täältä lumen ja pakkasen keskeltä keväisempiin maisemiin. Sitten toisaalta taas tuntuu siltä, että ihan kamalaa, että saat hetken nauttia keväästä ja sitten palatessasi takaisin lomalta on taas talvi ja odotat taas kevättä. Eli kuten sanottu, suomalainen ei ole koskaan tyytyväinen. No, olihan se nyt kuitenkin aivan ihanaa kokea hetki aurinkoa ja nauttia hyvästä seurasta. Eli en minä oikeasti valita.

Minulla oli ensimmäinen matka veljeni kanssa ihan kaksin. Olemme olleet yhdessä matkalla ennenkin, mutta silloin on ollut muitakin mukana. Nyt ei ollut lapsia, eikä miestä. Se se vasta lomaa on. Kukaan ei vaadi mitään, voit oikeasti olla vain lomalla. Veljeni kanssa tulemme hyvin toimeen ja mieltymyksetkin on suunnilleen samat, joten mitään ongelmia matkalla ei tullut. Tosin minä tykkään shoppailla ja hän ei.  Onneksi miehille on keksitty omat ”lapsiparkit” eli terassit.

Kiertelimme lähikaupungeissa ja kylissä, milloin autolla ja milloin bussilla. Säätkin suosivat meitä enimmän aikaa. Tosin kymmenen päivän matkaan mahtui muutama sadepäiväkin. Ja mikäs sen parempaa tekemistä sadepäivänä, kuin mennä isoon ostoskeskukseen. Aurinkoisina päivinä kävelimme paljon rantakaduilla sekä istuskelimme terasseilla. Huomasin, että minun oli vaikea sopeutua siihen kiireettömään elämänrytmiin, mitä Espanjassa noudatetaan. Jos lasku ei tullut heti, kun sitä ensimmäisen kerran pyysit, niin johan alkoi hermostuttaa. Joskus pyysin laskua kolmekin kertaa, kun luulin, että tarjoilija ei ollut ymmärtänyt minua tai oli unohtanut koko asian. Pikkuhiljaa sitä rupesi tottumaan tähän ja aloin oikeasti miettiä, onko minulla, lomalaisella, muka johonkin kiire. No ei ollut ei, joten joko istuskelin ihan rauhassa tai sitten hätähousuna pyysin laskun paljon ennen kuin olin syönyt tai juonut. Mihin sitä kissa karvoistaan pääsee.

Nyt kun on lomaillut niin jaksaa taas ahkeroida kesälomaan asti. Nautitaan tulevasta keväästä, kyllä se lumi vielä sulaa!

Kati

Lue myös nämä