Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Kilometrikisa innostaa työmatkapyöräilyyn

Kilometrikisa innostaa työmatkapyöräilyyn
Kuten Kilometrikisa sen hyvin sanoo ja Hannasta näkee: Työmatkapyöräilijän tunnistaa – hän hymyilee

Kilometrikisassa yritysten ja yhteisöjen kokoamat joukkueet kisaavat leikkimielisesti suurimman pyöräilykilometrimäärän polkemisesta. Kisa nostaa niin yhteishenkeä kuin kuntoa.

Smartum-tiimin kapteeni Hanna, monetta kertaa Smartum on mukana Kilometrikisassa?

Itse aloitin Smartumilla syksyllä 2010, joten olin ensimmäistä kertaa Kilometrikisassa mukana seuraavana kesänä 2011. En ole ihan varma, milloin Smartum on ollut ensimmäistä kertaa mukana, mutta 2011 lähtien olemme osallistuneet joka vuosi.

Kuinka moni smartumlaisista on Kilometrikisassa mukana? Millaisia kilometrimääriä poljette?

Mukana on ollut vaihtelevasti 5-10 osallistujaa. Viiden kuukauden kilpailuajan kilometrimäärät vaihtelevat osallistujaa kohden parista sadasta kilometristä tuhannen pintaan. Eniten polkeneelle tulee usein noin 1500 kilometriä. Itselleni toinen osallistumisvuosi oli huippuvuosi; kilsoja kertyi 2500. Tänä vuonna tahti on hiljentynyt ja mittarissa on nyt 950 km.

Miksi Kilometrikisassa kannattaa olla mukana?

Kisan varjolla on helppo innostaa mukaan myös työkavereita, jotka eivät normaalisti pyöräile. Koska kilometrit kerätään yrityksen yhteiseen pottiin, ei Kilometrikisa ole niinkään keskinäistä kisailua vaan enemmän kanssapolkijoiden kannustusta. Aamulla on paljon mukavampi tulla töihin pyörällä kuin vaikka bussilla; sitä herää paremmin, näkee maisemia ja on virkeä ensimmäisestä tunnista alkaen.

Miten työnantaja huomioi kilometrikisaajat?

Meillä on työpaikalla käytössä suihku- ja pukutilat, joten työmatkapyöräily, tai työmatkaliikunta yleensäkin, ei jää siitä kiinni. Olemme mukana myös Punaisen Ristin Ketjureaktiossa keräämässä rahaa hyväntekeväisyyteen. Siinä työnantaja lahjoittaa Punaiselle Ristille euron jokaisesta joukkueen polkemasta 25 kilometristä. Tämäkin motivoi polkemaan vielä vähän lisää.

Miten Kilometrikisaan osallistuminen käytännössä tapahtuu?

Osallistuminen on tehty todella yksinkertaiseksi. Joku yrityksestä toimii kapteenina ja rekisteröi joukkueen kilometrikisa.fissä. Itse tulin kapteeniksi 2014 edellisen kapteenimme jäätyä juuri isyyslomalle. Rekisteröitymisen jälkeen halukkaat työntekijät liittyvät joukkueeseen yrityskohtaisella koodilla. Sitten vain pyöräilemään! Mitään polkijakohtaista minimimäärää kilsoille ei ole, ja myös vapaa-ajalla poljetut kilometrit lasketaan. Kynnys osallistua on siis hyvin matala.

Kilometrikisan nettisivut: kilometrikisa.fi

Lue myös nämä