Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Koska viimeksi haastoit itsesi?

Monet varmasti tietää, että järjestän Levillä Arctic Challengeä, jossa ainoa tarkoitus on, että jokainen ylittää omat voimavaransa ja todellakin haastaa itsensä. Myös varmasti moni tuntee minut Arctic Bootcamppien armottomana huutajana ja piiskurina, mutta kaiken tämän sisälle kätkeytyy niin paljon muutakin, kuin vain sitä huutoa, hikeä ja möykkää!

Arctic Challengen idea on ennen kaikkea itsensä ylittäminen, omien voimien koetteleminen ja tiimityö. Hulluahan se on vai onko sittenkään? Onko se vain hullua sellaisen ihmisen silmin joka ei ole sitä ennen kokenut ? Onko se hullua vain sellaisen ihmisen silmin, joka ei tiedä mikä tunne valtaa kehon, kun ylität omat voimat ja käyt omilla äärirajoilla? Se tunne on jotain, mitä ei sanoiksi voi edes pukea. Se on varmasti parempi lento kuin mitä yksikään huume tämän maan päällä voi antaa.

Mie omien voimien äärirajoilla Xmotionin treeneissä!

Meillä oli viime viikonloppuna jälleen Levillä Arctic Bootcamp ja voi jessus sentään mikä fiilis minulla on ihmisten puolesta. Jokainen joutuu käymään jonkun taistelun itsensä kanssa Arctic Bootcampeillä ja oli sitten mikä tahansa tunne mikä sisällä herää on hyvä asia. Oli se sitten epätoivon tunne mäen alapuolella ja sitten se ääretön itsensä voittamisen tunne, kun oletkin saanut kavuttua rinteen ylös. Se on hetki lähes aina jolloin tiedät, että mikään ei ole mahdotonta. Se tunne mikä herää Arctic Bootcampillä voi olla sisällä syntynyt kiukku itseään kohtaan, kun havahtuu omaan heikkoon fyysiseen kuntoon, mutta siitä huolimatta kokeilee omia voimiaan ja saa siitä potkua oman kunnon kohottamiseen.

Arctic Bootcampeillä syntyy suuria tunteita. Kiukkua, iloa, väsymystä, onnistumista, surua, epätoivoa, toivoa, kipua ja oikeastaan joku käy aina jonkun tunteen läpi. Sitä varten me niitä järjestetään. Me halutaan katkaista ihmisten oravanpyörä ja tarjota mahdollisuus tehdä asioita kahden päivän ajan toisin, uusien ihmisten kanssa, uudessa ympäristössä ja uudella tavalla.

'' Sekavin tuntein olen palannut yhä uudelleen tuonne suohon rämpimään mielessäni ja kulkenut monta kertaa elämäni Via Dolorosan sen myötä. Siellä fyysisten voimieni äärirajoilla pääni eli ihan omaa elämäänsä, kannoin ristinpuuta, mutta mietin muuta. Olin kuin kehostani irrallani. Traktorinrengas oli mielessäni henkilö, joka oli minua satuttanut ja sai nyt kunnon satikutia ja kyytiä. Kivet joita nakkelin, pöllit joita nostelin äärimmäisen kipein käsin olivat kaikkea kuraa, mitä olin niskaani elämäni aikana saanut. Hyinen suo, jossa konttasin ja uin, oli kuolema itse, joka oli vienyt minulta liian rakkaan ihmisen. Kun työnsin täysin luistamatonta autonrengasta lappeellaan asfalttia pitkin hampaat irvessä milli kerrallaan hitaasti etappia kohti ja sieltä tietenkin Lauran käskystä kannoin sen kyykkykävellen takaisin alkuun jokainen lihassäie tulessa, työnsin kaikkia henkisiä hiertymiäni siinä samalla pois itsestäni. Kaikki kauhut, traumat, kuolema, surut, arvottomuuden kokemukset, hylätyksi ja särjetyksi tulemiset ja muut menetykset kuplivat ulos kuin kauan sisään kertynyt kuona. ’’

Tämä teksin pätkä on Pikku Taistelijan-blogista jossa hän kertoo kokemuksistaan Bootcampillä. Kuulostaa rajulta eikös? Minusta kuulostaa rajulta, että ihmistet tarvitsee sen suon, tukin ja voimien loppumisen ennenkuin pystyy pysähtymään, ajattelemaan ja päästämään irti.

Toki kokemus ei kaikille ole yhtä raju, ei todellakaan. Näin rajun tunne maailman kokeminen tapahtuu ehkä 1 % osallistujista, mutta hyvä niin. Ne kaikki muut kokee jotain muuta. He voivat kokea yhteen kuuluvuutta ja ne jotka jaksavat fyysisesti joutuvat jarruttelemaan ja hyväksymään sen, että joukossa on myös heikompia taistelijoita. Ne fyysisesti vahvat joutuvat hillitsemään itsensä sekä rauhoittumaan ja se taas pakottaa hetkeksi hiljentymään, pysähtymään. Mone purkaa kaiken sisällä olevan kovaan treenaamiseen ja minä kuulun siihen kategoriaan ja on todella vaikea pysähtyä tai hiljentää, mutta sekin on vaan joskus tehtävä.

Arctic Challengessä käydään samoja asioita läpi, kun tuntuu, että ei jaksa niin silti jaksaa. Olo kisan jälkeen on jotain mitä ei voi sanoin kuvailla. Se pitää kokea.

Oletko sinä siis valmis haastamaan itsesi? Nyt olisi huikea mahdollisuus nimittäin 18.3.2017 täräytämme tunturiin Arctic Challenge Winter Editionin. Luvassa on lunta, jäätä ja aivan mahtava mahdollisuus ylittää itsensä ja haastaa omat voimansa niin henkisesti kuin fyysisesti.

Mukaan Arctic Challenge Winter Editioniin pääset ilmoittautumaan suoraan TÄÄLTÄ!

Lue myös nämä