Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Kot-kot-kot, asuuko sinussa pieni kanatarhuri?

Kanatarhurikurssi

Kananpito on mainio koko perheen harrastus, josta on sekä iloa että hyötyä. Eipä löydy ihan joka pihalta omaa kotikanalaa! Päätös kanojen hankkimiseen voi olla tehty nopeastikin, mutta on tärkeää ottaa huomioon, että kyse on sitoutumisesta, josta riittää puuhaa pitkäksi aikaa.

Kotikanalassa kanoilla on lokoisat oltavat ja ne saavatkin elellä melkein kuin entisaikojen maalaistaloissa. Kanojen tuohuja ja puuhasteluja on mukava seurata. Kanat kesyyntyvät ja omistajat oppivat paljon esimerkiksi niiden erilaisista persoonallisuuksista. Kanojen tuohuja seuratessa, on myös mielenkiintoista tarkkailla niiden munimista. Tyypillisesti kanat munivat yhden munan päivässä, ja aina samaan paikkaan! Joukkoon tosin mahtuu myös kanoja, jotka eivät muni joka päivä. Onkohan se totta, että oman kanan munat maistuvat aina parhaimmilta?

Opiskele kanatarhuriksi!

Otavan Opisto järjestää Kotitarvekanalakurssin yleisön pyynnöstä jo toistamiseen. Edelliselle kurssille osallistui n. 50 kanatarhapuraisun saanutta henkilöä ympäri Suomen ja kysyntä on sen jälkeen ollut jatkuvaa. Seuraava kurssi järjestetään Mikkelissä 23. - 25. maaliskuuta 2018.

Otavan Opiston Kotitarvekanalakurssilla käydään läpi vaiheet kanalan perustamisesta aina kanojen hankintaan ja hoitoon. Kurssilla saat vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin: Mitä lupia tarvitaan? Rakennanko kanalan vai onko olemassa olevaa rakennuskantaa muunnettavissa kanalaksi? Mitä kanat syövät? Karkaavatko ne kylille, jos saavat kulkea vapaana? Onko minusta maatiaiskanan pitäjäksi? Lisätietoja kurssista löydät Otava Opiston sivuilta.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 9. maaliskuuta! Tässäpä vasta mainio, ja ehkäpä ei kovin tavanomainen, tapa käyttää Smartumin Kulttuuriseteleitä! 

Lue myös nämä