Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Kuinka onnistua elämäntaparemontissa ?

Kaikilla meillä on varmasti tavoitteita elämässään. Oli se sitten laihduttaminen, lihaskasvatus tai kokeesta selviäminen. Ennen mun ainoa tavoite elämässä oli laihduttaa. Toisaalta aika surullista, että pieni elämäni pyöri ainoastaan sen ympärillä. Olen aloittanut, lopettanut ja jättänyt kesken satoja elämäntaparemontteja. Ja milloin mistäkin syystä. Ei ole aikaa, paino tippuu liian hitaasti, liian yksitoikkosta ruokaa, ja monia monia muita tekosyitä. En jaksa edes laskea kuinka monta epäonnistumista mulla on takanani. Pääasia on se, että vihdoin ja viimein olen siinä onnistunut. Ja ensimmäistä kertaa vuosiin viihdyn oikeasti kropassani.

Se ei ollut helppoa, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna aika yksinkertaista. Kunhan vain löytyy kova tahto parantaa elämäntapojaan terveellisempään suuntaan. Olen oppinut lukemattoman määrän asioita pieleen menneistä remonteistä. Niistä on otettu opiksi, mikä varmasti on auttanut minua viemään projektin kunnialla loppuun.

Miten sitten tulisi ajatella, että elämäntaparemontti varmasti onnistuisi?

Mun mielestä kaikista tärkein asia onnistumisessa on se, ettei missään nimessä ajattele matkaansa dieettinä vaan juuri elämäntapamuutoksena. Itselle pitää iskostaa päähän se, miksi tähän on lähdetty ja se, että uudet terveelliset elämäntavat ovat tulleet jäädäkseen. Ei kukaan jaksa elää dieetillä loputtomiin. Ja liian tiukan dieetin seurauksena voi tulla pahoja repsahduksia ja helposti lispahtaa takaisin niihin tuttuihin epäterveellisiin tottumuksiin.
Hommaa pitää viedä täysillä eteenpäin.Kun lähtee muuttamaan tottumuksiaan, tulee pistää se ihan kaiken edelle. Vanhojen tapojen totutteleminen vie paljon aikaa, mutta se onnistuu kyllä lujalla taistelutahdolla.
Itse tein elämäntaparemonttini kesällä. Ulkona oli helle, terassit notku ihmisiä ja jätskikiskalla oli mitä ihanimpia makuja tarjottavanaan. Välillä tuntui, että olisin antanut mitä vaan yhdestä viinilasista tai jädetötteröstä. Tiesin kuitenkin, että jos sorrun ja petän omat luottamukseni yhden hurmion hetken takia, olisi siitä koituva morkkis kestänyt sitäkin kauemmin. En siltikkään jäänyt ulkopuolelle mistään. Kun työkaverit suuntasivat töiden jälkeen terasille, minä olin mukana jääveteni kanssa. Aamulla olin se joka muisti kaikki edellisestä illasta ja suuntasi innoissaan aamulenkille ilman päänsärkyä. Elämässä vaan täytyy aina tehdä niitä valintoja. Nykyään olen opetellut ruokatottumuksissani kultaisen keskitien. Syön kyllä herkkuja, mutta kohtuudella. Tiedän myös, että liikun nykyään 4-8 krt viikossa, joten en varmasti pääse lihomaan takaisin entisiin mittoihini. Pudotin elämäntaparemonttini aikana -23kg. Ja grammakaan ei ole tullut takaisin. Mutta pidän kiinni uusista tottumuksista niin liikunan kuin ruuankin saralla. En missään nimessä kuvittele, että nyt kun sain liikakilot pudotettua voin rauhassa syödä taas pitsaa ja hampurilaisia. Ei kyllä ne tulisi aika äkkiä sieltä takaisin. Ja kaikki olisi ollut ihan turhaa.

Elämäntaparemontti menee ihan kaiken edelle.
Elämäntaparemontti menee ihan kaiken edelle.

Kyllä se onnistuminen lähtee aina ensin sieltä omista ajattelutavoista ja siitä minkälaisilla tavotteilla hommaan on lähtenyt. Mikäli tavoittelee -20kg pudotusta kuukaudessa, ei homma varmastikkaan onnistu. Se jää helposti kesken, kun huomaa ettei asetettuja tavoitteita saavutettakkaan ajoissa. Mikäli pudotettavaa on paljon, mun kantapään kautta opittu neuvo on totutella uuteen elämään rauhassa. Ei kannata haukata liian isoa palasta opettelemalla uusia ruokatottumuksia, treenjeä ja aamulenkkejä, mikäli se tuntuu liian isolta palalta kerralla.
Hiljaa hyvä tulee. Kun ajattelutapa muutosta kohtaan on kohillaan, olet valmis muuttamaan asenteitasi ja tottumuksiasi sinulla on ihan kaikki keinot onnistua. Kaikki on vain itsestä kiinni. Epäonnistumisesta ei voi syyttää ketään muuta kuin itseään. Kukaan ei käske sun sortua tai juoda alkoholia sen takia, että kaikki muutkin juo.

Kohta huomaat lähteväsi kello 07.00 juoksemaan vesisateesta huolimatta.

Kun alkuun pääsee, lopusta on paljon helpompi selvitä. Kohta huomaat jo innoissasi, että olet lähdössä aamulla klo 07.00 juoksemaan vesisateesta huolimatta. Koska se onnistumisen riemu on ehdottomasti paras riemu.

Lue myös nämä