Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Kun kuski keskaria heilutti!

Istuimme vastikaan jossain Helsingin ytimessä ja odotimme valoissa, että pääsemme jatkamaan matkaa kolmantena. Kun valot vaihtui vihreäksi etummaisella kuskilla sammui auto ja jokainen tietää, että joskus niin vain käy, aina se liikkeelle lähtö ei onnistu. No meidän välissä oleva kuski kuitenkin koki todella tarpeelliseksi töötätä ja heiluttaa keskisormea tälle edessä olevalle hätääntyneelle kuskille ja sai todennäköisesti tästä keskarin heiluttelusta hyvän mielen. Apukuskina tällä keskari kuskilla oli noin 5-6 vuotias poika, joka oli myös kovin tuohtunut siitä, että edellä oleva auto ei sillä silmän räpäyksellä, kun valot vaihtui lähtenyt liikkeelle.

Muutama tunti myöhemmin olemme kaupan jonossa jossain päin Vantaata, juttelemme niitä näitä ja tajuamme jossain vaiheessa, että jono ei etene minnekkään ja silloin teki mieli kurkistaa, että mitä siinä kassalla oikein tapahtuu? Selviää, että n. 40-vuotias mies möykkää kassaneidille, koska HK:n valmisburgerit olivat loppu ja sehän oli luonnollisesti tämän miehen mielestä tämän kassaneidin syy. Vieressä kaksi ilmeisesti hänen poikaansa seuraa silmät suurina tilannetta.

Samaisella viikolla istuin junassa ja istuin n. 30-vuotiaan naisen vieressä, jolla on mukanaan n. 4-5 vuotias tyttö. Koko tämän junamatkan äiti puhui puhelimessa ilmeisesti läheisen ystävänsä kanssa siitä, kuinka aamupaino oli nyt 500grammaa vähemmän kuin eilen ja että ei se Nutrilett-dieetti nyt niin paha ole. Kyllä kuulemma on niin hyvä olo ja ihanaa, kun läski lähtee ja ei tarvitse hikoilla, liikunta on kuulemma kamalinta mitä hän tietää. Tyttö katsoi äitiä koko puhelun ajan jalkapallo sylissä ja nappikset kassissa.

Tänään lentokentällä kävelin lapsiperheen ohi, jossa lapset leikki ’’pikajuoksua’’. He huusivat vuorotellen, että ’ valmiit, paikoillenne, HEP ’ ja sitten lähti täysillä lapset juoksemaan n. 10metrin matkaa, kun he olivat kolmannen kerran lähdössä juoksemaan tuli äiti huutamaan lapsille, että nyt helvetti loppu se riehuminen ja tänne istumaan. Lapset meni istumaan isänsä kanssa ja äiti vetäisi röökin huuleen ja meni röökikoppiin istumaan.

Niin miten nämä ylläolevat tekstit liittyy mitenkään liikuntaan, hyvinvointiin tai terveyteen? No siksi, koska mitä aikuiset edellä sitä lapset perässä. Miun on tietysti helppo täältä huudella, kun en ole kasvattanut yhtään lasta. Kuitenkin jokapäivä ajattelen sitä millaista esimerkkiä mie haluan antaa omalle pojalleni.

Jos miun poika oppii näkemään vanhempansa sellaisina jotka hyväksyvät kehonsa sellaisena kuin se on, hänen tuskin juuri koskaan tarvitsee sitä itse omalla kohdallaan epäillä. Uskon, että on todella todella tärkeää opettaa omalla esimerkillä oman kehonkuvan hyväksymistä ja oman itsensä hyväksymistä juuri sellaisinaan kuin me kaikki ollaan.

Jos mie näytän keskaria liikenne valoissa, niin silloinhan annan lapseni ymmärtää, että niin kuuluu toimia. Jos mie seison peilin edessä ja kiroan omia mahamakkaroitani, niin silloinhan annan lapseni ymmärtää, että niin kuuluu tehdä. Jos mie en hyväksy itseäni ja omaa kehoani sellaisenaan, kuin se on niin miten ikinä oma lapseni voisi hyväksyä oman kehonsa sellaisenaan kuin se on?

Toivon, että osaan omalla esimerkilläni opettaa, että meidät on luotu liikkumaan. Liikkuminen on etuoikeus ja on ihmisiä, jotka ei voi juosta ja he tekisivät mitä tahansa sen eteen, että saisivat juosta edes muutaman askeleen.

Lue myös nämä