Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Kurkistuksia Lahden kaupunginteatterilla

Lahden kaupunginteatterin Juhani-näyttämö

Milloin viimeksi kävit teatterissa? Seurasit mukavasti katsomosta käsin, kuinka näyttelijät suoriutuivat rooleistaan ja tarina kantoi mukanaan. Väliajalla nautit ehkä lasillisen viiniä, jopa kakkupalankin. Kotimatkalla vaihdoit esityksestä seurueesi kanssa pari sanaa, ehkä useammankin. Kaiken kaikkiaan tunsit viettäneesi rennon, viihdyttävän, parhaimmillaan ajatuksia herättävän illan.

Mutta mitä kaikkea tuon illan esityksen onnistumisen eteen on tehtykään! Järjestimme tänään Lahden kaupunginteatterilla asiakkaille aamiaistilaisuuden, jonka puitteissa näimme "Päivä teatterilla" -videon. Ja huh huh, hiki tuli katsellessa.

Teatterilla päivä alkaa klo 7 ja päättyy vasta 22.30 aikoihin. Vaikka kaikki eivät tuota aikaa painakaan hommia, tekee osa todella pitkää päivää ja vaativaa, raskasta ja kiireistä työtä. Näyttelijöiden lisäksi tarvitaan toki ohjaajaa, johtajaa, hallintoa, markkinointia ynnä muuta, mutta ihan oma lukunsa ovat ne kymmenet työntekijät, joiden vastuulla on vaikkapa järjestää edelliset lavasteet pois ja uudet kuntoon ennen seuraavaa esitystä. Oma työpäiväni tuntui äkkiä suorastaan rennolta! Eikä näyttelijäkään hyppää kadulta suoraan estradille. On maskeerausta, äänen avausta, tavaroiden paikkojen varmistusta... Kurkistus kulisseihin avasi silmiä niin, että seuraavalla kerralla mukavasti penkissä istuessani osaan arvostaa teatteria aika lailla enemmän.

Lahden kaupunginteatteri katsomo
Teatteri näyttelijän perspektiivistä katsottuna.

Teatterista työnhakuun

Vähän samaa taustatyön määrää vaatii työnhaku. Rekrytointiprosessi on niin työnantajalle kuin hakijalle valtava ponnistus ilmoituksineen, kohdennettuine hakemuksineen, haastatteluineen, vertailuineen jne.

Vertauskuva voi tuntua kovin kaukaa haetulta, mutta tämä tuli mieleen, kun Smartumin kanssa samaan TOC-konserniin kuuluva, konsernin uusin tulokas PIIK esittäytyi asiakkaillemme. Aivan uudenlaista, digiajan rekrytointipalvelua tarjoava Piik helpottaa tuon taustatyön määrää tarjoamalla mahdollisuuden kurkistella työpaikkoja, tai työntekijöitä, ilman isoja rekrytointiprosesseja. Lukaise lisää ja sneak a peek osoitteessa piik.it.

Mutta koska nyt on perjantai, jätetään pian työt ja taustatyöt sikseen ja nautitaan viikonlopusta. Vaikkapa käymällä teatterissa, jossa illan esitykseen valmistautuminen on tälläkin hetkellä hektisimmillään.

Upeaa viikonloppua!

- Satu

Kirjoittaja on Smartumin viestintäpäällikkö, joka nauttii suuresti asiakaskohtaamisista, mutta aivan liian harvoin teatterista.

Lue myös nämä