Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Leipominen rentouttaa

Vappu meni jo, mutta tässä jälkikäteen tunnelmia vapusta, ja miksei samalla ideaa tulevaan viikonloppuunkin. Minulle hyvinvoinnin käsite on erittäin laaja, tässä siihen hiukan erilaista näkökulmaa.

Pakenimme tänä vuonna vappua mökille. Pitkä viikonloppu, mökki ja koko komeuden kruunasi: leipominen! Miehen lähdettyä kalaan, pääsin nauttimaan yhdestä mielipuuhastani ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä. Leipominen on erittäin rentouttavaa, terapeuttista ja samalla palkitsevaa, kun näkee kättensä jäljen projektin edistyessä niin kovin konkreettisesti. Olen usein aloittanut ja/tai lopettanut lomani leipomisella, mm. yllä mainittujen syiden vuoksi.

Hmm... mitähän tänään leipoisi?
Hmm... mitähän tänään leipoisi?

Nyt kaiken kruunasi ihana metsämaisema keittiön ikkunasta auringonpaisteineen.

Innostava maisema
Innostava maisema

Mökin keittiöön ei tule vesijohtovettä, eikä siellä ole ihan kaikkia leipomisvälineitä. Tämän toki tiesin etukäteen, enkä antanut kummankaan haitata minua piirun vertaa. Olin varautunut kotoa lähtiessä pakkaamalla mm. ylimääräisiä keittiövermeitä mukaan. Esimerkiksi raastin kuitenkin unohtui. Tässä siis varsin toimiva vinkki, jos tarvitsee raastaa sitruunan kuorta ilman raastinta: kuori kuorimaveitsellä sitruunan kuoriosa ja hakkaa kuori terävällä veitsellä pieneksi hakkelukseksi! Toimii!

Hätä keinot keksii
Hätä keinot keksii

Käyttöön pääsi myös varaston kätköissä suurimman osan vuotta viettävä joululahjaksi saatu rasvakeitin. Paistovaiheeseen sain jo apuja ja tiiminä paistoimmekin siis vappumunkkeja. Ja ei, emme syöneet kaikkia 20 munkkia kahdestaan, vaan veimme ne mökkiviemisiksi toisella mökillä vieraillessamme. Viikonloppuun kuului myös lenkkeilyä, eikä sentään ihan pelkkää herkuttelua ollut ohjelmassa.

Nam, siellä ne tulee.
Nam, siellä ne tulee.

On hyvä pitää mielessä etten missään vaiheessa ole väittänyt olevani erityisen hyvä tai taitava leipomaan, luomuksien ulkonäkö harvoin on erityisen loistelias ja maussakin on varmasti parantamisen varaa. 

Nämä herkut käyvät kuitenkin muotonsa puolesta verrattomasti kahvipöytään myös tulevana viikonloppuna! Ei siis muuta kuin muutkin leipomaan ja hermoa lepuuttamaan.

Valmiit herkut
Valmiit herkut

OIKEIN PALJON ONNEA KAIKILLE ÄIDEILLE, ERITYISESTI OMALLE ÄIDILLENI JA MUMMOLLENI, ÄITIENPÄIVÄNÄ!

Riikka

Lue myös nämä