Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Liike tekee hyvää

Välillä meille kaikille tulee varmasti eteen tilanteita, kun liikkuminen jää esimerkiksi sairastumisen, loukkaantumisen tai muuttuneen elämäntilanteen vuoksi vähemmälle. Nämä tilanteet saattavat olla turhauttavia ja saattaa jopa tuntua siltä, että edelliset treenit menevät nyt pidemmän tauon vuoksi hukkaan. Näin minäkin ajattelin vielä joitakin vuosia sitten, kun en ollut vielä näin innostunut liikkumisesta ja juoksusta. Sairastumisen jälkeen oli joskus hieman vaikea aloittaa taas liikkumista, koska motivaatio ei ollut enää samalla tasolla. Nykyään pakolliset tauot eivät kuitenkaan vähennä halua liikkua, vaan lisäävät innostusta entisestään.

Tällä hetkellä olen muuttuneen elämäntilanteeni vuoksi ollut jonkin aikaa juoksematta ja seuraavan kerran pääsen palaamaan juoksun pariin todennäköisesti vasta vuoden vaihteen jälkeen. Juoksun aloittamisen jälkeen tämä on pisin aika, jonka olen ollut juoksematta, mutta innostus lajia kohtaan on säilynyt. Toki joudun aloittamaan treenit paljon totuttua rauhallisemmin, mutta kunnon kasvattamisen näen vain kivana haasteena ensi vuodelle. On mielenkiintoista nähdä, miten kunto lähtee palautumaan ja mikä tilanteeni on esimerkiksi vuoden päästä.

Kävelylenkillä

Kun omaa lajia ei jostain syystä pysty harrastamaan, kannattaa etsiä tilalle jokin korvaava laji. Itse olen nyt juoksutauon aikana pitänyt kuntoani yllä pääosin kävelylenkeillä. Jos kuitenkin esim. loukkaantuminen estää liikkumisen kokonaan, kannattaa muistaa ettei kunto kuitenkaan heti katoa eikä tehdyt treenit mene koskaan hukkaan. Joskus pieni tauko voi tehdä ihan hyvääkin ja usein silloin huomaa miten hyvää liikkuminen tekee niin henkisesti kuin fyysisesti. Jos nyt kamppailet esim. syysflunssan kourissa, niin älä lyö hanskoja tiskiin vaan lähde taas uudella tsempillä liikkeelle, kun olet parantunut. Muistetaan, että liike tekee hyvää!

Syksyisin terveisin: Piia

Näytä kommentit Piilota kommentit
comments powered by Disqus

Lue myös nämä