Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Liikuntaa ja ystävyyssuhteita padelin parissa

Padelia voi pelata sisällä ja ulkona
Fiilistelyä padelin SM-turnauksessa 2015 Nummelassa. Itse olen punaisessa paidassa.

Innostuin padelista kuutisen vuotta sitten lomaillessani Espanjassa. Lajissa viehätti liikuntaan yhdistyvä sosiaalisuus. Padelia pelataan nelinpelinä, ja se on ikään kuin yhdistelmä tenniksen ja squashin ominaisuuksista. Laji on Suomessa vielä vähän tuntemattomampi, mutta pikkuhiljaa niin harrastajamäärät kuin padel-kentät yleistyvät.

Käyn pelaamassa 2-3 kertaa viikossa. Meillä on noin 20 pelaajan rinki, josta kerrallaan vähintään neljä pelaajaa lähtee mukaan, sillä kyseessä on tosiaan nelinpeli. Asun itse Jyväskylässä, jossa pelaamismahdollisuudet ovat jo varsin hyvät; talvella voi pelata Kankaan sisäkentällä ja kesällä Liikuntakeskus Buugin kahdella ulkokentällä.

Työmatkoilla järjestän pelimahdollisuuden tuttujen kanssa aina kun vain mahdollista. Hyvät kentät löytyvät muun muassa Espoossa Kilosta ja Helsingissä Myllypurosta sekä kesällä Hernesaaresta, jossa kävimme muutama vuosi sitten koko Smartumin voimin testaamassa padelia. Muutamalle syttyikin kokeilusta into lajiin.

Padelia Hernesaaressa
Hernesaaren padel-turnauksessa nautittiin upeasta säästä syksyllä 2016.

Padelissa parasta ovat loistavat pelikaverit, ja parhaat muistot ovatkin heidän kanssaan vietetyistä yhteisistä turnauksista.

- Juha

p.s. Smartumeillakin pääsee pelaamaan padelia. Katso Suomen padel-kentät padel.fi-sivustolta!

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat jostain rakkaasta harrastuksestaan. Muiden smartumlaisten harrastuksiin voit tutustua hakemalla avainsanoilla smartumlaiset harrastavat.

Lue myös nämä