Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Maailman helpoin liikuntaharrastus?

Olen ehkä vähän jäävi vastaamaan otsikon kysymykseen, koska juokseminen on minulle se rakkain, tärkein – ja helpoin – liikuntamuoto. No myönnetään, kävely on varmasti vielä helpompi tapa harrastaa liikuntaa, mutta juosten saa käytettyä ajan tehokkaammin.

Lenkkarit jalkaan ja ulos!

Minulle juokseminen edustaa siis tehokasta liikuntamuotoa paitsi kunnonkohotusmielessä, myös ajankäytön näkökulmasta. Itselleni liikunta on niin tärkeä osa hyvinvointia, että tiukimpiinkin aikatauluihin yritän nipistää aikaa edes pienelle treenille. Tiukan paikan tullen jo puolikin tuntia juoksua on ihan hyvä treeni ja parempi kuin ei mitään. Tunnissa juoksee jo oikein hyvän lenkin. Ihan oma lukunsa on sitten viikonloppujen pitkät, parin tunnin lenkit, jolloin voi kaikessa rauhassa nautiskella luonnosta ja liikunnan riemusta.

Yksi juoksemisen hienoista puolista on juuri se, että liikuntapaikalle siirtymiseen ei yleensä tarvitse käyttää aikaa. Useimmiten riittää kun vaihtaa vaatteet, pukee lenkkarit jalkaan ja siirtyy oven ulkopuolelle. Treeni voi alkaa!

Työmatkajuoksua

Käytännön syistä en harrasta varsinaisten päivittäisten työmatkojeni juoksemista. Sen sijaan aina kun olen työmatkalla, pakkaan juoksuvarusteet mukaan. Siinä yksi hyvä puoli lisää: lenkkarit, trikoot ja juoksupaita tai takki eivät paljon matkalaukussa paina. Jos menen matkalle entuudestaan tuttuun kaupunkiin, on juoksumaastot – yleensä puistot – jo tiedossa.

Uuteen paikkaan mennessäni pyydän hotellin respasta kartan ja kysyn tarvittaessa vinkkiä juoksusuunnasta. Mainio tapa tutustua kaupunkiin, mihin työmatka ei yleensä anna muuten mahdollisuutta (paitsi että yleensä lenkit pitää tehdä aikataulusyistä aamuisin, jolloin saattaa olla vielä pimeää. Toisaalta lenkillä on hauska katsella heräilevää kaupunkia, oviaan availevia aamiaiskahviloita ja yön viimeisiä keikkojaan tekeviä katusiivouspartioita...). Jos paikka tai aikataulu ei salli ulkona juoksemista, yritän aina etukäteen varmistaa, että hotellissa on kuntosali ja juoksumatto.

Koska pidän ulkomailla juostessani turvallisuussyistä aina puhelinta mukana, tulee lenkeiltä napsittua myös kuvia. Ja näköjään myös tylsiltä juoksumattolenkeiltä!

Juoksulenkki Brysselin EU-kortteleissa.
Aamulenkki kohti auringonnousua Brysselin EU-kortteleissa.
Juoksulenkki New Yorkin Central Parkissa.
New Yorkin Central Park on tunnetusti juoksijan paratiisi.
Juoksulenkki Mississippin varrella
Minneapolis tarjosi hyvän juoksureitin Mississippin varrella.
Juoksulenkillä Lontoon Regents Parkissa.
Regents Parkissa Lontoossa riittää juoksureittejä kilometrikaupalla.
Juoksulenkillä pariisilaisella juoksumatolla
Pariisissa maisemat juoksumatolta olivat hienot mutta sightseeing jäi vähän tylsäksi.
Juoksulenkillä Dublinissa juoksumatolla
Dublinissa ei edes maisemat olleet kovin kummoiset!


 

Näytä kommentit Piilota kommentit
comments powered by Disqus

Lue myös nämä