Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

”Mee mökille, äläkä jää kaupunkiin.”

hmmmm nää on hyviä!
hmmmm nää on hyviä!

Ei sen tarvitse välttämättä mökki olla, itse kävin lapsuudenkodin vattupuskissa viikonloppuna. Kyse oli villivatuista, totta kai. Edellisenä viikonloppuna ehdin mökille asti ja siellä käymään mustikkametsässä. Puolukatkin jo punertavat. Onnekseni loma on vielä edessäpäin. Heinäkuun alussa ehdin jo hiukan hätääntyä kun oli niin lämmintä, kuvittelin, etten ehdi täyttää pakastinta lainkaan kun marjat kypsyivät niin nopeasti ja loma on vasta elokuussa. Nyt voin kuitenkin huokaista helpotuksesta, kyllä niitä vielä siellä metsässä riittää!  Siis ihan kaikille!

Saunan takaa, kerätyt ovat jo pakkasessa
Saunan takaa, kerätyt ovat jo pakkasessa

Voi olla, että katuvalojen loisteessa kasvaneet eivät välttämättä ymmärrä, miksi joku haluaa mennä metsään missä on itikoita, vattupuskaan jossa on nokkosia tai ylipäätään paikkaan vailla asfalttia tien pinnassa. Itselleni mökkeily on kuitenkin mitä parasta ajanvietettä. Mökki on metsässä ja metsässä kasvaa marjoja ja sieniä, joita tulee aina kannettua kotipakastimeen. Mökillä ei ole televisiota, ei tietokonetta tai internetyhteyttä. Siellä saa olla niin pimennossa maailmasta kuin haluaa, rauhoittua ja nauttia elämästä. Saunoa ja uida puhdas- ja kirkasvetisessä järvessä. Pestä hiukset järvivedessä, hoitoaineen voi silloin unohtaa kotiin. Kokkailla grilliherkkuja. Usein mökki tarkoittaa myös laatuaikaa laatuihmisten kanssa, rauhassa muilta häiriötekijöiltä. Teininä tosin asuin mökillä yksin, koska kesätyöpaikka oli lähempänä mökkiä kuin kotia. Ei lapsuudenkotikaan paha paikka ole, siellä on ne vattupuskatkin.

Sieniäkin tosiaan löytyi
Sieniäkin tosiaan löytyi

Talon ympärillä kasvaa kantarelleja, navetan takana metsässä suppilovahveroita. Talon sisälläkin on paljon ihania ihmisiä ja asioita, tällä kertaa kuvassa lasipurkkeja, joihin superäitini on säilömässä suolakurkkuja, ne vasta hyviä ovatkin talven tullen, kun kesä on muisto vain.

Tunnen itseni erittäin onnekkaaksi, kun olen saanut kasvaa kaiken tämän ympäröimänä ja oppinut arvostamaan sitä kaikkea, mitä luonto meille kaikille ihan ilmaiseksi tarjoaa sekä kaikkea sitä, mitä voi aika vähällä vaivalla itse tehdä.  Kuinka mukavaa on muistella kesää pitkin vuotta tietäen samalla, mitä suuhunsa laittaa.

Kurkkuja
Kurkkuja
Mikä onkaan parempi tapa aloittaa työpäivä kuin itse poimimista marjoista aamulla tehty smoothie?
Mikä onkaan parempi tapa aloittaa työpäivä kuin itse poimimista marjoista aamulla tehty smoothie?

Suomessa ei ole sellaista paikkaa, mistä olisi pitkä matka metsään, joten kehotankin kaikkia sinne menemään. Rauhoittumaan, ottamaan aikaa itselle ja arvostaa edes pientä palaa siitä, mitä monipuolinen kotimaamme meille tarjoaa. Itse lähden perjantaina, kun odotettu marjalomani alkaa.

Myös Mikael Gabriel on samoilla linjoilla:
Teit on varotettu älkää jääkö kaupunkii, ei ei älkää jääkö kaupunkii!

Riikka

Lue myös nämä