Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Meksiko, surffi ja jooga = TÄYDELLISTÄ!

Vuoden 2015 alussa lisäsin oman unelmani toimistollemme lanseeraamani Unelmakarttaan: "Käyn kaukomailla matkalla!". Toinen pitkäaikainen haaveeni oli jo ttoteutumassa kun minut oli hyväksytty Villa Mandalan joogaopettajakoulutukseen. Mutta miten näitä unelmia voi rahoittaa järkevästi?! Sanotaan sitä sitten manifestoinniksi, unelmatyöksi tai yksinkertaisesti suunnitelmallisuudeksi, alkaa asioita tapahtumaan kun ne sanoo itselleen ääneen. Ja niin alkoi nytkin.

Beach La Lancha Mexico
Beach please

Autolla pääsee paikasta toiseen kovin kätevästi. Se on myös kovin kätevä rahareikä bensoineen, huoltoineen, veroineen ja korjaamisineen. 1 + 1 = 2? Myin autoni ja aloitin unelmieni toteuttamisen. Varasin matkan Meksikoon OmShaka-lomalle ja kuittasin joogaopettajakoulutuksen maksut kerralla pois. Ostinpa kotiin myös vaatekaapin ja sinne muutaman kivan mekonkin, mutta pääasiallinen rahojen käyttökohde oli tarkoituksella elämykset, ei materia.

Viimeksi pohdin kysymystä "Miksi jooga?" nyt kysyn Miksi Meksiko?

Ah. Mistä voisin edes aloittaa?
Värit. Lämpö. Aurinko. Meren kohina. Hiekka. Hedelmät. Mariachi. Suklaa. Tacot. Sanoinko jo värit? Ihmiset. Uudet ystävät. Ihmetys. Elämä. Onni. SURFFI!

Meksiko Sayulita
Meksikon kadut ovat täynnä värejä

Sayulita on pieni länsirannikon 4000 asukkaan kylä jossa paikalliset eivät (ainakaan vielä) ole kyllästyneet meihin surffituristeihin. Sayulitan aallot sopivat erityisen hyvin niin aloitteleville kuin jo vähän kokeneemmillekin surffareille JA tarjolla on ehdottomasti maailman laadukkainta surffiopetusta (Suomeksi!).

Majoituimme Suomalais-Meksikolaisomisteisessa Aurinko Bungalow:ssa, surffia tukevat ja sen ehdoilla etenevät joogaharjoitukset veti itselleni tuttu ope Mia Jokiniva ja itse pääasian, surffin, opettamisesta vastasi ammattisurffaaja Kalle Carranza. Siitä huolimatta että niin opetus, majoitus kuin lomakaveritkin olivat enemmän tai vähemmän Suomalaisia, sain erittäin autenttisen Meksikolaisen kokemuksen Sayulitassa. Pääsin surffaamaan (pikku)aaltoja, juomaan vastapoimitusta kookospähkinästä pillillä, vaeltamaan viidakossa (näin pantterin jalanjälkiä!!) ja kapuamaan pienelle vuorelle, syömään tacoja ja kokemaan niin Meksikolaiset hautajaiset kuin festivaalitunnelmankin marichi-bändeineen ja kulkueineen (ero hautajaisten ja festivaalien välillä oli olematon!).

Monkey Mountain Sayulita meditaatio
Meditaatiohetki Monkey Mountainin huipulla
Mexico Sayulita Monkey Mountain
Meksikosta löytyi myös uusi kaveri

Parhaimmat kotiintuomiset olivat ehdottomasti uusi ystävä sekä Meksikolainen mañana-asenne. Asiat voisi ottaa vähän letkeämmin myös harmaassa ja kosteankylmässä Suomessa, omassa arjessa. Tämä vaatii kyllä vielä vähän harjoittelua, niin helposti sitä ajautuu vanhoille otsa-rypyssä-väännetään-urille. Pieni siemen jäi tästä kuitenkin itämään.

Taisipa minuun iskeä pieni surffikärpänenkin, viimeisetkin surffi- ja suplauta- sekä veteenputoamispelot karisivat kyllä Tyyneen valtamereen, niin monta kertaa pääsin aaltojen pyöritykseen harjoitellessani. Eli nyt voinkin alkaa haaveilemaan seuraavasta reissusta ja pohtimaan mistä omaisuudesta voisi sen rahoittamiseksi hankkiutua eroon :) Osallistun muuten tänä vuonna Siivouspäivän Vuosi ilman uusia vaatteita 2016-haasteeseen, joten ehkäpä tämän vuoden vaateostoksista säästyneet rahat toimivat pesämunana seuraavan isomman unelman toteuttamiselle.

Dream catcher
Sayulitan katukojuista sai mm. kauniita unensieppaajia, dream catchereita
Omshaka
OmShaka!
Surffi Sayulita
Kattokaa mä surffaan!

Mukavaa helmikuuta kaikille!

-Lotta

Lue myös nämä