Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Miten pidät kiinni uudenvuodenlupauksistasi?

Vuoden vaihteessa moni tekee uudenvuodenlupauksia – isoja tai pieniä, julkisia tai salaisia. Moni myös jättää lupaukset kokonaan tekemättä, koska ajattelee, että niistä on liian vaikeaa pitää kiinni. Painonpudotus, terveellisemmät elämäntavat, vähemmän herkkuja, enemmän panostusta uraan tai perheeseen… Parempi olla lupaamatta mitään, kuin tehdä lupaus ja pettyä, niinkö?

Olemme eri mieltä. Jos lupauksien pitäminen tuntuu toistaiseksi liian vaikealta, kannattaa vilkaista omia toimintatapojaan ja tavoitteitaan. Kaikilla on kyky ja mahdollisuus tehdä muutoksia elämäänsä. Joillekin se on ehkä helpompaa kuin toisille, mutta kaikki pystyvät siihen pienellä suunnittelulla ja suurella määrätietoisuudella.

Älä siis lannistu! Suosittelemme erityisesti kiinnittämään huomiota seuraaviin seikkoihin, jotta saat pidettyä lupauksistasi kiinni vuonna 2018.

Uudenvuodenlupaus

1. Muuta abstraktit haaveet todellisiksi tavoitteiksi.

Yksi iso syy, miksi tavoitteet jäävät saavuttamatta, on niiden abstraktius. “Laihduta” on eri asia, kuin “pudota viisi kiloa”. “Etene uralla” on eri asia, kuin “etene osaston johtajaksi”. Mikään ei ole yhtä vaikeaa, kuin määrittelemättömien tavoitteiden saavuttaminen. Hyvä tavoite on sellainen, jonka saavutettuasi tunnet onnistuneesi.

2. Pilko tavoitteet osiin.

Varmin tapa saada asioita tehdyksi on pilkkoa ne pieniin osasiin. Jos esimerkiksi haluat pudottaa painoa, kannattaa selvittää, mitä sinun tulee tehdä päivä-, viikko- ja kuukausitasolla saadaksesi tavoitteesi toteutumaan. Kenties vaihdat lounaspatongin salaattiin? Pyöräilet työmatkat autoilun sijaan? Käyt salilla pari kertaa viikossa? Lyö lukkoon selkeät askeleet, jolla saavutat tavoitteesi.

3. Kirjoita tavoitteet ja niiden osaset ylös.

Muotoile tavoitteesi paperille. Kirjaa ylös suurin tavoitteesi sekä pienet askeleet, jotka sitoudut tekemään päästäksesi suureen tavoitteeseesi. Kirjoittamalla nämä asiat ylös, sinun on helpompi ymmärtää tavoitetta varten tarvittavat askeleet ja noudattaa niitä. Voit myös allekirjoittaa paperin ja tehdä sopimuksen itsesi kanssa.

4. Kerro tavoitteistasi muille ja hanki tukea.

Mieti, miten kerrot tavoitteistasi muille. Älä tyydy puolihuolimattomasti vitsailemaan elämänmuutoksista, vaan ota ne tosissasi, ja muutkin ottavat. Pyydä rohkeasti tukea muilta ja liity ennakkoluulottomasti samanhenkisten ihmisten seuraan. Esimerkiksi Facebook-ryhmien avulla on helppo löytää samojen tavoitteiden kanssa kamppailevia henkilöitä.

Saavuta uudenvuoden tavoitteesi ja löydä parhaat aktiviteetit Smartumin uudistetusta liikuntapaikkahausta.

Lue myös nämä