Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Muistetaanhan kädentaidot

Työkaverini Helin huovutus-taidonnäyte
Työkaverini Helin huovutus-taidonnäyte

Yksi osaa lukea kirjan hetkessä läpi ja muistaa kaiken mitä siinä kerrottiin tai opetettiin. Toinen lukee hitaammin, pohtii välillä, pitää taukoja ja sisäistää asioita samalla. Joku taas lukee kovasti, yrittää ja yrittää, mutta ei saa mitään irti ja sisältö jää täysin tyhjäksi.

Meistä on moneksi.

Oppimistapoja on niin monia, helposti asiat ymmärretään väärin jos ihminen ei pysty sisäistämään asioita yhtä nopeasti kuin valtaosa. Pidetäänkö häntä ns. tyhmänä? Vai muistetaanko, että hän oppii asiat eri tavalla. Tämä jos mikä nousee hyvin nopeasti ja välillä myös ilkeästi esille kouluissa, joissa vertaillaan toisia myös oppimistapojen vuoksi.

Blogikirjoittajamme Katin villasukka valmistumassa
Blogikirjoittajamme Katin villasukka valmistumassa

Tapahtuuko näin myös välillä työpaikoilla? Muistetaanko, että asiat etenevät toisilla nopeasti ja toisilla hitaasti. Kuitenkaan se ei tarkoita, että olisi välinpitämätön, se vaan menee niin.

Onhan myös ihmisiä, jotka ovat äärettömän lukeneita, pystyvät muistamaan miljoonia asioita, käyttävät oppimaansa loistavasti hyödykseen, mutta eivät pystykään soveltamaan käytännön perusasioita juuri ollenkaan.

Tahtoisinkin muistuttaa, että on paljon ihmisiä jotka pärjäävät loistavilla kädentaidoilla. He pystyvät soveltamaan asioita, vaikka eivät pystyisikään lukemaan sadan sivun oppikirjaa sisäistäen sitä. On myös paljon ihmisiä, jotka tuntevat itsensä eriarvoisiksi siksi, etteivät vain pysty oppimaan. Heidän on vaikea ymmärtää, että he ovat yhtä loistavia ja upeita ihmisiä.

Linnunpönttöjen tekijöitäkin meidän työyhteisöstä löytyy
Linnunpönttöjen tekijöitäkin meidän työyhteisöstä löytyy

Kädentaidot kunniaan ja tätä myöten myös kulttuuria eduksesi.

Annetaan arvoa niille, jotka pystyvät mielettömiin suorituksiin, koska heillä on olemassa taito tehdä ja luoda upeita kädentöitä tai ovat taiteellisesti muuten todella lahjakkaita ihmisiä.

Tarvitsemme liikuntaa, jotta keho pysyy kunnossa, mutta kulttuuri on yhtälailla arvokas tapaa pitää itsestään huolta!

Hanna

Lue myös nämä