Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Paljon enemmän kuin kokeilu!

Kokeilut pitävät sisällään niin paljon enemmän kuin hikoilemisen. Uusien asioiden kokeileminen johtaa lopulta sen oman jutun löytämiseen. Suosittelen aina kokeilemaan uutta ja haastamaan itseään uusissa asioissa. Kokeilut ja yksittäiset tunnit eri lajeihin voit varata Smartum Polusta. Tässä on oma tarinani kokeilusta, josta muodostui yksi parhaimmistä päätöksistä, jonka olen ikinä tehnyt.

Vedin kännykkäni esiin taskustani, avasin Smartum Polku -sivuston ja valmistauduin esittämään varaamani ilmaisen kokeilun salin valmentajalle. ”Morjesta! Kaikki ookoo, tervetuloa! Aloitetaan tuossa tasalta”, tokaisi valmentaja ja huitoi kädellään osoittaen pukuhuoneiden suunnan. Harppovin askelin viiletin pukuhuoneeseen, jossa kaksi kertaa minun kokoiseni korstot toivottivat minut lämpimästi tervetulleeksi. Vaihdoin ylleni hieman sporttisemmat vaatteet ja siirryin salin puolelle venyttelemään hermostuneesti pohkeitani. 

Tunsin jännityksen ja malttamattomuuden kasvavan. Hapuilevat venytykseni olivat yhtä tyhjän kanssa, oli vain pakko keksiä jotain, etten seisoisi yksin hölmönä valkoisen taulun edessä. Oloa voi kuvata siihen samaan hyvään jännitykseen, joka oli kun saavuin uuden joukkueen lätkäkoppiin. Tarkkailin ympärilleni, kun edellinen ryhmä oli lopettamassa: tippuvaa hikeä, rymiseviä painoja ja tsemppaavia huutoja. Tämä miljöö varmisti viimeistään, että olin valmis ensimmäiselle CrossFit -tunnilleni. Unelmointini keskeytti terävä huuto: ”Seuraava tunti! Tulkaas kaikki tähän taululle ja aloitellaan!"

En muista paljoakaan, mitä teimme tuolla tutustumistunnilla. Yksi asia sen sijaan oli varma: rakkauteni lajia ja sen synnyttämää yhteisöä kohtaan oli syntynyt. Ei ole parempaa asiaa kuin itsensä ylittäminen ja terve kilpailuhenki mahtavien ihmisten kanssa, oli laji mikä tahansa. Suosittelenkin kokeilemaan aina uutta, etsi oma juttusi. Älä odota, että se saapuu ovesi taakse repimään sinut kyykkyhäkkiin. Kokeile, kokeile, kokeile. Intohimon löytäminen on aina sen löytämiseen vaadittavan työmäärän arvoista.

Lukemattomien tuntien, epäonnistuneiden nostojen, hikipisaroiden, onnistumisten ja naurujen jälkeen en voi olla tyytyväisempi päätökseeni kokeilla uutta Smartum Polun avustuksella. Ilman ilmaista kokeilua en välttämättä olisi ikinä löytänyt kyseiselle salille, enkä kuuluisi tähän mahtavaan yhteisöön, johon kuulun nyt. Kiitos kuuluu myös työnantajalleni, joka on päättänyt tukea työntekijöidensä hyvinvointia liikuntasaldolla. Kynnys urheilemiseen ja oman hyvinvoinnin kasvattamiseen oli monia euroja matalampi. Sähköinen Smartum Saldoni hupeni nopeasti ensin peruskurssiin, jonka jälkeen menoeräksi muodostui kuukausimaksu. CrossFitistä on muodostunut minulle niin henkinen kuin fyysinenkin välttämättömyys, terapiaistunto mielelle ja keholle. Työstressi, väsymys ja äreys katoaa kummasti, kun tartut kiinni tankoon.

Rohkaisenkin teitä kaikki etsimään oma juttunne. Mahdollisuuksia on lukuisia! Varatkaa kokeiluja ja löytäkää se oma juttunne. Liikunta-aktiviteetin on oltava enemmän kuin pakollinen tunnin hikoilu! Varaa uusi aktiviteettisi Smartum Polusta!

Lue myös nämä