Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Parasta ennen 2020?

Parhaaseen pitää pyrkiä, opetettiin aikoinaan jo koulussa. Niin se on nytkin – myös maamme hallituksen mielestä.

Ja nyt ei puhuta paras-hankkeesta ja kuntarakenteista, vaikka tärkeitä ovat nekin. Nyt on kyse työelämästä. Hallitusohjelmaan kuuluva, työministeri Lauri Ihalaisen johdolla valmisteltu Työelämän kehittämisstrategia vuoteen 2020 valmistui keväällä. Työelämästrategia on yksi pääministeri Kataisen hallituksen kärkihankkeista. Sen tavoitteena on parantaa työllisyysastetta, työelämän laatua, työhyvinvointia ja työn tuottavuutta. Visiona on tehdä suomalaisesta työelämästä Euroopan parasta vuoteen 2020 mennessä.

Ei kovin vaatimattomia tavoitteita.

Strategia siirtyy nyt toimeenpanovaiheeseen Työelämän kansallisen yhteistyöhankkeen muodossa. Siinä on tarkoitus mm. ”koota yhteen eri toimijoiden työelämän kehittämiseksi tekemää työtä ja toimia ennen kaikkea moottorina yhteisen vision saavuttamiseksi.”

Hienoa! Uskon, että osaamista, näkemyksiä ja hyviä käytäntöjä työelämän ja työhyvinvoinnin parantamiseksi on jo olemassa runsaasti, kunhan vain parhaita käytäntöjä kootaan yhteen ja kehitetään edelleen. Ja saadaan vielä toteutumaan laajasti käytännössä.

Tärkeä hanke ottaa varmasti jo kevään aikana seuraavat askeleet kohti tavoitettaan. Sillä välin voisimme kaikki miettiä omissa työyhteisöissämme, miten niitä voisi parantaa. Miten sinun työhyvinvointisi tai työssä jaksamisesi paranisi? Millä keinoilla edistät omaa tai työkavereidesi jaksamista ja hyvinvointia? Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, mutta moneen asiaan kyllä.

Oikeastaan voisin ottaa tavoitteeksi tehdä omasta työelämästäni niin hyvää kuin pystyn jo ennen vuotta 2020. Ja vielä lyhyemmän tähtäimen tavoitteeksi viettää ihan ensin joulua, vetää henkeä ja aloittaa uusi vuosi uusin voimin. Hyvää ja rauhallista joulua!

Kati Nyman

Lue myös nämä