Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Pelosta tuli harrastus

Reikiä maalitaulussa ampumaradalla

Olen aina vihannut pyssyjä. Lapsena toki ammuskelin silloin tällöin ilmakiväärillä, kuten kai kaikki muutkin ovat joskus tehneet, mutta muuten en ole koskaan millään tavoin haaveillut ampumisesta, päinvastoin. Siksi onkin ironista, että nyt ampuminen on säännöllinen harrastukseni.

Noin vuosi sitten juttelin yhtenä päivänä kollegani kanssa ampumisesta. Mietin ääneen, miltähän tuntuisi käydä ampumaradalla kokeilemassa, kun pelkään pyssyjä niin paljon. Kolleganikaan ei ollut koskaan ampunut, ja niinpä yhteistuumin päätimme varata ajan ampumaradalle. Kävimme tutustumiskäynnillä Osuva Range & Trainingissä. Seuraavalla viikolla taskussa olikin jo vuosijäsenyys sekä 10-kerran sarjakortti!

Ampuminen vaatii keskittymistä.
Ampuminen vaatii keskittymistä.

Nykyisin käyn ampumassa noin kerran viikossa, tunnin kerrallaan. Ammunta on todella rentouttava harrastus; pää tyhjenee ajatuksista samaa tahtia lippaan kanssa. Ampuminen vaatii suunnatonta keskittymistä, ja pienikin ajatuskatko tai häiriö vaikuttaa yllättävän paljon lopputulokseen. Omaa kehittymistä on helppo seurata, sillä maalitaulu ei valehtele. Parasta on huomata ylittävänsä itsensä, kun uskaltaa kokeilla isompia pyssyjä, joita on siihen asti vähän pelännyt; miten ase potkaisee ja käyttäytyy tai miten suoritukseen pystyy keskittymään.

Ampumaharrastuksen ehdoton viehätys on sen haastavuus; tässä lajissa ei tule koskaan valmiiksi.

- Milja

p.s. Ampumalajeja voi harrastaa myös smartumeilla. Katso paikat käyttökohdehausta!

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat jostain rakkaasta harrastuksestaan. Muiden smartumlaisten harrastuksiin voit tutustua hakemalla avainsanoilla smartumlaiset harrastavat.

Lue myös nämä