Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Pieni ja hento ote

Se on minulle uusi ja outo tunne. Sitä on vaikea käsitellä ja vielä vaikeampi hyväksyä. Tätä tunnetta tekisi mieli juosta karkuun, unohtaa, antaa olla. Mutta tiukalla otteella se pysyy kiinni minussa, ei katoa, vaikka yritän siltä piilotella. Tunteen nimi on Pelko ja silmästä silmään olen joutunut sitä viime aikoina katselemaan. Vaikka olen tehnyt temppuja, jos toisia, pitääkseni sen etäällä itsestäni, mikään ei auta. Vuoristoradalla mennään. Vakava sairaus on jättänyt jälkensä minuun, halusinpa tai en.


Rakkaan ystäväni neuvo: ”ota tunne vastaan, hyväksy se” on kultaakin kalliimpi – ja mahdottoman vaikea toteuttaa. Täysin irrationaalisiin tunteisiin pohjautuvan pelon kanssa pystyn välillä näin toimimaan.

Jos tämä lonkkakipu onkin jotain vakavaa? Äh, hengitän syvään. Varmasti kipu johtuu vain kehoni epätasapainosta.

Mitä jos tämä räkätauti ei olekaan perusflunssa? No, aivan varmasti on. Kaikki muutkin pärskivät ympärilläni.

Tämä väsymys on niin valtavaa, että onkohan se normaalia? On se, olen juuri toipumassa rajuista hoidoista ja aloittanut kokopäivätyön. Kukapa ei olisi tilanteessani välillä väsynyt? Hyväksyn sen ja lepään paljon.

Pelot tulevat ja menevät aaltoina. Koetan kovasti hyväksyä tunteen ja opettelen elämään sen kanssa.

Konkreettinen Pelko onkin vaikeampi hyväksyä. Se pitää otteessaan ja puristaa ikävästi. Viimeisimpänä se hyppäsi olkapäälleni löytäessäni oikeasta, leikkaamattomasta, rinnastani pienen patin. Voi millaiseksi tuo peikko kasvoikaan. Mietin jo mistä löydän motivaation taisteluun ja hengissä säilymiseen.

Onneksi peikko osoittautui tänään turhaksi. Tutkimukset paljastivat totuuden ja voin taas hengittää rauhassa. Elämä tuntuu vieläkin suuremmalta lahjalta ja oma keho kallisarvoiselta! Olen äärimmäisen onnellinen siitä, että saan elää normaalia elämää, käydä töissä ja nauttia vapaa-ajasta. Mitä sitä ihminen muuta tarvitseekaan? Pienestä se on kiinni meillä kaikilla.

Pieni ja hento ote ihmisestä kiinni

Aivan sama tunne kuin koskettava tuuli

Pieni ja hento ote - siinä kaikki

  Olemisen riemu ei ravistele olkapäitä

Runoilijan kehto ei ole ruusuista tehty koskaan

Hiljaisuuden huntu ei milloinkaan petä kuulijaa

Mikä nämä yhdistää? Rakkaus suureen elämään”

Anne

pssst. Olen tehnyt suunnitelmia kehoni kuntouttamiseksi. Se on konkreettinen asia, johon voin itse vaikuttaa! Jos muistatte, sairaana ollessani lempiohjelmani oli Jutta ja puolen vuoden superdieetit. No varsinaista suuren suurta laihdutuskuuria en tarvitse, mutta jotain uutta on alkamassa. Raportoin siitä teille myöhemmin…

Lue myös nämä