Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Raikas aamu!

Huhhahei ja masut täynnä kinkkua. Näin joulupäivänä mie havahduin ensimmäistä kertaa, että miullahan on aikaa kirjoittaa, kun Pikku-Peippo pötköttää Vaarinsa sylissä ja miulla on kaksi kättä vapaana. Nyt on päivitelty omaa blogia BlogBookissa ja on vastailtu kaikkii sähköposteihin. Uskomatonta, mutta totta nyt on sähköpostilaatikko nollilla! Tulipas hieno fiilis ja samalla, kun mie selailin meilejä, mie muistin, että pirkule sentään mie en ole vieläkään kirjoittanut tänne uuteen SmartumStageen vielä mitään. Otin tuossa äsken lasin sitruunavettä, josta miulla tuli mieleen, että siitä mie kirjotan, siitä miten mie aloitin aamuni ja miten mie nykyään aloitan aamuni. 

Mie inhon ylikaiken sitä, että pitää lähtiä kiireellä tai jonkun muun hoputtamana. Mie haluan astua ovesta ulos, kun mie haluan astua ovesta ulos. Mie haluan tuijottaa seinää kahvikupin kanssa justiinsa niin kauan, kun mie haluan. Jos mie haluan kattoa piirrettyjä aamulla kalsarit jalassa, niin mie teen sen. Mie en voi sietää, että aamuuni puututaan millään tavalla. Se on miun aamu, hetki jolloin saan tehdä mitä haluan ja mikä tärkeintä se on se hetki kun saan olla ihan hiljaa omineni ajatuksineni. Sillä hetkellä, kun mie astun ovesta ulos, en enää ole yksin. Mie rakastan röpistä ihmisten kanssa, mutta yhtä paljon mie rakastan sitä pientä omaa hiljaista aamuani. 

No tietenkin nyt, kun Pikku-Peippo on syntynyt ei se aamu oikein koskaan mene justiinsa niinkuin mie haluan vaan aamu alkaa niinkuin pikkumies haluaa. Eli ensimmäisenä, kun mie saan silmäni auki syötän poitsun, vaihdetaan vaipat ja sitten alkaa se miun aamu. 

No mitä muuta se hyvä aamu vaatii? Se vaatii sen hiljaisuuden, sen oman hetken. Se vaatii oikeat polttoaineet. Aamu kuin aamu niin ensimmäisenä, kun herään kävelen keittiöön ja juon ison lasin jääkylmää vettä. Jos miulla on sitruuna tai limeä laitan veen joukkoon hedelmän mehut. No miksi mie teen näin on se, että miun kroppa haluaa sen tuopillisen jääkylmää vettä. Nukkuessa ihminen hikoilee ja nestettä haihtuu paljon, joten aamulla kropassa on pieni nestehukka ja toiseksi aineenvaihdunta tärähtää käyntiin kropassa aivan järistyttävän helpolla tavalla. Ja jotenkin miusta tuntuu, että se on sellainen herätys kropalle muutenkin.

Sitten heti sen veden jälkeen mie laitan sumpit tulille, mutta olen aikaa sitten jo luopunut suodatin kahvista. Mie keitän mutteripannulla yhden kupin hyvää kahvia. Ei tarvii lipittää montaa kupillista, kun juo yhden kupin hyvää laadukasta kahvia. Mie juon tällä hetkellä Puhdistamon pakurikahvia, joka on ensinnäkin ihan törkeen hyvän makuista ja sitten puhdasta laatua. Oikiasti kahvilla on väliä, jos vetää jtn Pirkka CostaRicaa joka on lakaistu sieltä paputehtaan lattialta pussiin, niin kyllähän siitä tulee pää kipiäksi, huono olo ja jos paljon lipittää niin maha kipiäksi. Valitkaa oikiasti hyvää kahvia, niin ei tarvii kitata montaa kuppia vaan se yksi hyvä riittää. 

Kahvin jälkeen mie sitten laitan miun vihersmoothien tulille. Mie juon lähes joka aamu vihersmoothien. Sinne mie sekoitan aina vaihtelevasti tuoreena;  kurkkua, selleria, lehtikaalia, pinaattia, limeä, kiiviä, omenaa tai persiljaa. Näiden lisäksi sinne lorautan aina Foodinin viherjauhetta, chiansiemeniä, mulpereita ja MsM-jauhetta. Vaihtelevasti loruatan sinne myös Foodinin macajauhetta tai guaranaa. Smoothien teen joko ihan vain veteen tai sitten kookosveteen. AI, että jos tuolla ei päivä lähde käyntiin niin ei sitten millään. 

Näillä mie aamuni aloitan ja hyvin kulkee. Mie huomaan heti omasta mielentilasta sekä olotilasta jos jokin näistä elementeistä jää poies. Panostakaa aamuun, millä tavalla haluatte, mutta panostakaa. 

Raikkaita aamuja ja hyvää huomenta <3 

Peippo 

Lue myös nämä