Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Rapakuntoisesta triathlonistiksi

Smartumlaiset harrastavat myös triathlonia

Ensimmäisen triathlonini tein 2008, kun päätin vain kerran huvikseni kokeilla, jaksaisinko uida, pyöräillä ja juosta putkeen hieman pidemmät matkat. Kaikkia lajeja olin toki harrastanut itsekseni jo pitempään, mutten mitenkään kilpailumielellä. Eräänä viikonloppuna sitten mittasin itselleni triathlonin perusmatkan; 1,5km uintia, 40km pyöräilyä ja 10km juoksua. Aikaa meni 3,5h, ja hengissä selvisin.

Kokeilu jäi yhteen kertaan, ja kun vuoden 2010 muuttoa Lahteen seurasi kahden lapsen syntymä, jäi oikeastaan koko liikunta tauolle. Käänne tapahtui tammikuussa 2014, kun eräs Smartum-kollegani alkoi kerätä porukkaa toukokuiseen Helsinki City Run -puolimaratoniin. Mukaan lähti lopulta 16 henkilöä (puolet henkilöstöstämme!). Samoihin aikoihin yhteistyökumppanimme Anviasta kertoi alkaneensa harrastaa triathlonia ja houkutteli minut sekä muutaman kollegani ilmoittautumaan kesäkuussa kilpailtavalle perusmatkalle. Oli aika taas aloittaa säännöllinen treenaaminen!

HCR:ään asti treenasin pääosin juoksua. Huhtikuussa ostin fillarin ja aloin juoksun ohella myös polkea sekä käydä uimassa 1-2 kertaa viikossa. 5.6.2014 koitti sitten elämäni ensimmäinen triathlon-kisa. Matka oli sama kuin aiempi oma kokeiluni. Selvisin maaliin ihan voimissani ja kiitettävällä ajallakin (3h04), ja niin innostus lajiin jäi päälle.

Tuosta kesästä lähtien aloin treenata juoksua, pyöräilyä ja uintia suhteellisen säännöllisesti. Seuraavana kesänä Vantaalla pudotin aikani jo alle kolmeen tuntiin (2h48). 2015 uskaltauduin Joroisilla triathlonin puolimatkalle (1,9km/90km/21,1km), joka on tähänastisista kilpailuista ehdottomasti paras kokemukseni, ihan vain siksi, että selvisin maaliin niinkin rankasta suorituksesta hyvävointisena. Triathlon kuuluu nykyisin osana kesiini, tulevallekin kesälle odottamassa on ilmoittautuminen kolmeen kilpailuun sekä perinteeksi muodostuneeseen HCR:ään.

Jos peruskunto on edes jotenkin kohdillaan, triathloniin pystyy kyllä kuka vain.

Jos peruskunto on edes jotenkin kohdillaan, triathloniin pystyy kyllä kuka vain. Tästä olen itse elävä esimerkki; vielä alkuvuodesta 2014 minun oli vaikea juosta edes viisi kilometriä hitaasti!

Seuraava tavoitteeni on täystriathlon sinä vuonna, kun täytän 55v. (tähän on alle 2 vuotta aikaa!). Itselleni tavoitteen asettaminen ja sen julki tuominen on paras motivaatio treenaamiselle. Tuo tavoite taisi juuri tulla aika julkiseksi. Perääntyä ei kai enää voi.

- Tapsa

p.s. Myös smartumeilla voit maksaa osallistumisen useisiin Suomen triathloneihin. Katso, löytyykö lähitriathlonisi käyttökohdehaustamme tai kysy maksumahdollisuutta järjestäjältä.

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat jostain rakkaasta harrastuksestaan. Muiden smartumlaisten harrastuksiin voit tutustua hakemalla avainsanoilla smartumlaiset harrastavat.

Lue myös nämä