Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Rentoa menoa moottoripyörällä

Moottoripyöräily harrastuksena

Sain kaksipyöräkärpäsenpureman eräänä teinikesänä, kun isosiskoni poikaystävä keksi hyvän keinon saada pikkusisko pois jaloista pyörimästä. Hänen sanoillaan ”Mene ajelemaan mopolla” oli kauaskantoinen vaikutus, sillä minähän menin, ja sille tielle jäin.

Vuosien mittaan ajelin satunnaisesti lainapyörillä tai istuin kyydissä ja haaveilin omasta pyörästä. Noin kymmenen vuotta sitten päätin, että nyt saa haaveilu ja asiasta puhuminen riittää - ostin ensimmäisen oman pyöräni.

”Muiden mutsit ostaa punaisen T-paidan, kun ne haluaa räväyttää, meidän mutsi ostaa 800-kuutioisen moottoripyörän.”

Kesäaikaan tulee ajettua muutamia tuhansia kilometrejä. Enimmäkseen ajelen mieheni tai ystävieni kanssa; moottoripyörällä tehdään niin mökki-, loma- ja viikonloppureissuja kuin lyhyempiä ilta-ajeluja. Välillä on ihanaa ajella vain yksikseen, ja moottoripyöräilystä saakin helposti muokattua joko hyvin sosiaalisen lajin tai täysin yksilölajin.

Moottoripyöräilyssä kiehtoo se, että pyöräillessä olet tiiviinä osana maisemaa. Luonnon tuoksut, auringonpaisteen, sateen ja tuulet kokee ihan eri tavalla kuin autossa istuessa. Autolla sitä ajaa paikasta A paikkaan B suorinta reittiä mahdollisimman nopeasti, kun taas moottoripyörällä tulee etsittyä kauneimmat maisemat, parhaat mutkatiet ja kivoimmat kesäkahvilat.

Moottoripyöräillessä nauttii maisemista.

Vaikka heti ei tule ajatelleeksi, moottoripyöräily on mitä parhainta meditaatiota ja mindfullnessia. Ajaminen on mielelle lähes täydellinen rentoutuminen, sillä ajaessa saa ja pitää keskittyä vain omaan ajoon, jo ihan turvallisuuden kannalta. Turhat ajatukset eivät silloin mieltä paina.

Moottoripyöräilevä väki on reilua ja mukavaa porukkaa. Harrastuksen parista ovatkin jääneet parhaiten mieleen porukalla tehdyt reissut. Esimerkiksi naisporukalla teemme joka kesä viikonloppureissun johonkin kiinnostavaan kohteeseen. Viime kesänä olimme Hangossa, ja kesäiseen viikonloppuun sisältyi superkaunista Suomen luontoa, ystäviä, herkuttelua ja fillarointia. Kyllä, konevoimat voivat välillä vaihtua myös jalkavoimiin!

Moottoripyörät ja pyörät
Pyöriä moottorilla ja ilman. Huomaa, että väriä tunnustetaan myös lomareissulla!

Paras yksittäinen muisto on kuitenkin se hetki, kun kerroin tuolloin teini-ikäiselle pojalleni, että olen ostanut moottoripyörän. Hän totesi aitoa respectiä äänessään: ”Muiden mutsit ostaa punaisen T-paidan, kun ne haluaa räväyttää, meidän mutsi ostaa 800-kuutioisen moottoripyörän.”

- Paula

p.s. Smartumeilla voi harrastaa myös moottoriurheilua. Verkostosta löytyy niin kartingia, motocrossia, enduroa, moottorikelkkailua ym. Katso paikat käyttökohdehaustamme!

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat jostain rakkaasta harrastuksestaan. Muiden smartumlaisten harrastuksiin voit tutustua hakemalla avainsanoilla smartumlaiset harrastavat.

Lue myös nämä