Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Smartumlaiset työmatkalla: kulkuväline elämäntilanteen mukaan

Vuosi sitten syksyllä perheemme esikoinen aloitti koulun ja kuopus jatkoi päiväkodissa. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat samassa kaupunginosassa, mutta ihan eri suunnissa ja välimatkaakin on paikoilla useampi kilometri. Kun samaan aikaan arkeen tuli myös enemmän lasten kuskauksia harrastuksiinsa ja miehen kalenterissa oli paljon työmatkoja, oli tehtävä päätös: minun oli aika hankkia oma auto!

Mukavuudenhaluni antoi tässä periksi, myönnettäköön. Toisaalta toimiva arki on tärkeä asia, kaikki pienten lasten vanhemmat tietävät tämän erityisen hyvin. Niinpä perheeseemme saapui Friidu, vaaleansininen Fiat 500. Kuten huomaatte, olen jo kiintynyt autooni – niin voi todellakin käydä!

Työmatka-autoilu on välillä välttämätöntä


Muutin Helsinkiin 16 vuotta sitten. Siitä lähtien olen ollut erittäin tyytyväinen julkisen liikenteen päivittäinen käyttäjä. Nyt olen autoillut vuoden ja pakko myöntää, että autoilu on helpottanut elämäämme. Lisäksi nautin autolla ajamisesta ja omasta autossa vietetystä ajasta, useimmiten en kuuntele edes radiota vaan keskityn liikenteeseen nauttien samalla merimaisemista ja ihanista kantakaupungin maisemista. Enää ei tarvitse tarpoa räntäsateessa rattaiden kanssa ja tuskastella aikataulujen kanssa. Toisaalta auton pitäminen on kallista, auto on erittäin huono sijoitus. Lisäksi julkisen liikenteen käyttäminen on kaikin puolin järkevämpää myös luonnon kannalta.

Silloin tällöin edelleen hyppään bussiin ja ajoittain juoksen työmatkani toiseen suuntaan – perheenäidin on hyödynnettävä kaikki aika tehokkaasti. Nyt koululainenkin kulkee koulumatkansa ja osan harrastusmatkoistaan täysin itsenäisesti. Mutta ihan vielä en ole autosta luopumassa. Viimeistään kuopuksen ollessa tokaluokkalainen, on kuitenkin aika luopua Friidusta – toivottavasti raaskin sen tehdä…. ihan vaan järkisyistä!

- Fanni

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat erilaisista tavoistaan taittaa ja hyödyntää työmatkaa. Sarjan muut jutut ovat luettavissa avainsanan "smartumlaiset työmatkalla" alla.

Lue myös nämä