Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Smartumlaiset työmatkalla: työmatkapyöräily käy treenistä

Työmatkapyöräily on hyötyliikuntaa.

Työmatkani Helsingin keskustaan Yrjönkadun toimistollemme on noin 10 kilometriä. Talvella kuljen matkan bussilla tai junalla, mutta heti kun tiet alkavat keväällä sulaa, hyppään pyörän selkään ja aloitan työmatkapyöräilyn.

Työmatkapyöräilyssä on valtavasti hyviä puolia. Aamulla herää mukavasti, kun polkee töihin viileässä ilmassa, ja töihin tullessa onkin jo sitten ihan pirteä. Pakollisen matkan taittaminen pyörällä on todellista hyötyliikuntaa, joka käy myös treenistä silloin, kun ei ole aikaa tai energiaa lähteä erikseen treenaamaan. Lisäksi säästyy rahaa, kun vain osan vuodesta kulkee julkisilla.

Haastavinta työmatkapyöräilyssä, varsinkin näin kesäaikana, ovat ainaiset tietyöt, jotka katkaisevat pyöräilyreitin. Pokemonien metsästäjiä ei sen sijaan ainakaan vielä ole hyppinyt eteen, mutta eiköhän niihinkin ehdi vielä törmätä, kunhan ei sentään kirjaimellisesti.

Välillä kun ripottelee vettä, pitää vähän potkia itseään, että jaksaa ja viitsii lähteä polkemaan. Olen kuitenkin tehnyt itselleni sen myönnytyksen, että jos sataa kunnolla, niin ei ole pakko pyöräillä – paitsi tietysti kotiin päin!

Pyöräilykauteni kestää pitkälle syksyyn. Kun ilma alkaa liiaksi kylmetä ja tiet muuttuvat loskaisiksi tai jäisiksi, laitan pyörän parkkiin ja siirryn taas bussin ja junan kyytiin.

- Anne
 

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat erilaisista tavoistaan taittaa ja hyödyntää työmatkaa. Sarjan muut jutut ovat luettavissa avainsanan "smartumlaiset työmatkalla" alla.

Lue myös nämä