Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Smartumlaiset työmatkalla: työmatkapyöräilyä 100 km työmatkalla

Asun Lahdessa ja kuljen lähes päivittäin Helsinkiin töihin, pääosin junalla. Matkat asemalle ja takaisin taitan kesät talvet pyörällä. Minulla on 3- ja 5-vuotiaat lapset, jotka ovat lähistöllä päiväkodissa, onneksi molemmat samassa paikassa. Kun on oma vuoroni viedä tai hakea heidät, kulkevat he kätevästi mukana pyörän peräkärryssä. Vaikka matkaa asemalle ei tule kuin noin kaksi kilometriä, Salpausselän mäkinen maasto sekä parikymmenkiloiset matkustajat tekevät matkasta hyvän tehotreenin.

Aina pyörämatka ei jää vain asemalle, sillä olen myös useamman kerran pyöräillyt koko matkan kotoa Lahdesta Helsinkiin Yrjönkadun toimistollemme. Silloin tosin matkaan on lähdettävä aamu neljältä, mutta olo, joka 112 kilometrin pyöräilystä tulee, on sen arvoista. Kotimatkaa en sentään pyöräile samana päivänä, vaan pyörä saa palautua muutaman päivän toimistollamme. Itsehän toki jaksaisin, mutta pyörä…

Pyörä tilanteen mukaan

Koti-asema-välille hankin Fatbiken (Smartumin oranssina, luonnollisesti), joka on ehdoton ”säällä kuin säällä” -kaupunkipyöräilyssä ja mahtava maastossa. Pitkät matkat poljen huonommalla kelillä Cyklocrossilla ja hyvällä kelillä Triathlon-pyörällä.

Meidän perheelle kunnon pyörä (no kolme) on ehdottomasti ollut fiksumpi ja käytännöllisempi hankinta kuin kakkosauto.

- Tapani

Fatbike ja peräkärry
Fatbike ja peräkärry. Kun kyse on työmatkoista, pitää värissä tietysti tunnustaa Smartumin oranssia!

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat erilaisista tavoistaan taittaa ja hyödyntää työmatkaa. Sarjan muut jutut ovat luettavissa avainsanan "smartumlaiset työmatkalla" alla.

Lue myös nämä