Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon a0959d54d92197ed4e79ef43d3978da1984be5fa6f6809ff14908a4cc92f9ec1 Top bar logo 53b61cbb6b854e6ec59fdf3d3482a6f5647563cea0ec3044d53a631d3e3bbc39
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Smartumlaiset työmatkalla: VR:n liikkuva toimisto

Työmatka sujuu VR:n liikkuvassa toimistossa

”Miten olet jaksanut pendelöintiä”, ”Joko reissaaminen rasittaa?”, ”Katseletko jo työpaikkoja Lahdesta?”. Näihin sekä moneen muuhun samankaltaiseen kysymykseen olen vastaillut nyt vuoden ajan, sillä viime elokuussa muutto toi stadilaiselle aivan uuden työmatkareitin: Lahti-Helsinki.

On ihanaa, että ystävät, työkaverit ja sukulaiset välittävät ja kysyvät. Mutta vielä ihanampaa on pystyä rehellisesti vastaamaan ”ei pätkääkään” kysymykseen työmatkan rasittavuudesta, päinvastoin.

Junamatkan tehokkaat tunnit

Kuljen työmatkani Lahdesta Helsinkiin junalla. Tunnin junamatka suuntaansa kuulostaa alkuun hurjalta ajan tuhlaukselta, mutta kiitos ihanan työnantajani, työmatkani itse asiassa lyheni verrattuna Helsingissä asumisen aikoihin. Tuolloin matkaan Pohjois-Helsingistä keskustaan saattoi kulua kolme varttia bussi-juna-yhdistelmineen. Nykyisin työmatkaan kuluu noin vartti, joka on matka kotoa asemalle. Tämän jälkeen istahdan Inter Cityn tai Pendolinon kyytiin, avaan läppärin sekä VR-wifin ja aloitan työt. Päivän ensimmäinen 50 minuuttinen on mitä tehokkainta työaikaa kenenkään häiritsemättä, junamatka kun luetaan työajaksi. Ja kun työhön uppoutuu, usein kuulutus pääteasemasta tulee aivan liian nopeasti.

Iltapäivällä sama toistuu, vain toiseen suuntaan, ja päivä päättyy tehokkaaseen 50 minuuttiseen. Ja kun toimistolla vietetty aika on normaalia lyhyempi, tulee sekin käytettyä yllättävän tehokkaasti.

VR:n liikkuvan toimiston plussat:

  • rauhallinen työympäristö
  • langaton verkkoyhteys
  • palaverit tai puhelut eivät keskeytä työntekoa
  • mukava työtuoli
  • vaihtuvat maisemat

VR:n liikkuvan toimiston miinukset:

  • työmatkan hinta

Mutta sitäkin työnantaja tukee Työmatkasaldolla.

Toisinaan mietin, kuinka tehokasta olisikaan viettää joskus koko päivä junatoimistossa. Siinäpä VR:lle uusi tuotekehitysidea: Liikkuva toimisto -lippu.

- Satu

VR:n junamatka on tehokasta työaikaa
Kesäaikaan VR:n liikkuvassa toimistossa oli vielä normaaliakin rauhallisempaa työskennellä.


Juttusarjassa smartumlaiset kertovat erilaisista tavoistaan taittaa ja hyödyntää työmatkaa. Sarjan muut jutut ovat luettavissa avainsanan "smartumlaiset työmatkalla" alla.

Lue myös nämä