Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Sup joogaa sisällä?!

Suppailu eli Standup Paddling on muodostunut suosituksi lajiksi ainakin täällä etelä-Suomessa ja itsekin olen haaveillut omasta laudasta mökille. Luonnonläheisyys, vesi elementtinä ja myös fyysiset haasteet kiinnostavat erityisesti itseäni tässä lajissa. Kokeilin sup- laudalla melomista ja joogaa viime kesänä muutaman kerran ja kokemus oli jännittävä, haastava ja innostava.

SUP 2015
Suppaamassa kesällä 2015

Kesäisin (ja muinakin vuodenaikoina) kuuluu mielestäni viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona ja mielellään jotain vähän touhuillen (paitsi jos on mökillä, siellä voin minäkin ilman huonoa omaatuntoa vain lötköttää). Suomen kesä vaan on hieman lyhyt, eikä kuluva talvikaan ole oikein ollut ulkoilulle suotuisaa aikaa, suppailusta puhumattakaan. Sup jooga ulkosalla oli minulle todella jännittävä kokemus ja pidinkin enemmän vain melomisesta. Ajatus Töölönlahteen molskahtamisesta ei ollut kovin houkutteleva, vaikka vedessä pulikoiminen muutoin onkin mukavaa. Olen ehkä enemmän järvi-ihmisiä... Joogaaminen laudan päällä vaatisi lisäharjoittelua, mutta kun se kesä on niin lyhyt! Ja oli se oikeastaan vähän pelottavaakin. Eikä mökillä ole sitä lautaa.

MUTTA MUTTA, mitä tapahtuu pohjois-Helsingissä!?

sup joogaa altaalla
Saara Akujärvi ohjaa sup joogaa altaan reunalta

Yoga Angelin toinen studio avataan Haagaan 7.1.2016 BW Plus Haaga Hotelin yhteyteen jonka altaalla tarjotaan myös sup joogaa! Nyt ei kelit eivätkä vuodenajat (eikä omat pelot) ole enää esteenä. Ohjaan joogatunteja YogaAngelissa ja vietimme eilen studiomme ohjaajien kesken pikkujouluja hotellilla (kyllä, joogit aloittivat pikkujoulun vieton sunnuntaina klo 10 aamulla) ja pääsimme jo vähän maistelemaan sup joogaa sisätiloissa. Ehdotonta plussaa oli erityisesti Saaran lempeä ohjaus ja se ettei vaaraa Töölönlahteen molskahtamisesta ollut. Minun oli mahdollista antautua joogaharjoitukselle laudan päällä ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä (kuvaaja-Anssi ei harjoitustani horjuttanut) ja totesin sup joogankin olevan itseasiassa sittenkin aika hauskaa puuhaa. JEE!

Urdhva Dhanurasana Sup yoga
Tätä en olisi uskaltanut kokeilla Töölönlahdella

Laudalla joogaaminen tuo uusia ulottuvuuksia tuttuihin ja "helppoihinkin" joogaliikkeisiin ja on hauskaa ammentaa uusista kokemuksista kun taas palaa omale matolle maan kamaralle. Vaikka luonto ei samalla tavalla ollutkaan läsnä kuin ulkona, oli loppurentoutuksen aikana ihana roikottaa käsiä laudan yli altaassa, tuntea ja kuunnella veden liplatusta ja nauttia spamaisesta tunnelmasta. Silmät suljettuani pääsin jopa kesäisiin tunnelmiin ja ajatukset kiisivät ohi joulun tammikuussa minua odottavalle jooga-surffiretriitille Meksikoon! Ehkä ensi kesänä Töölönlahtikaan ei tunnut laudan päältä enää niin jännittävältä…

Namaste
Namaste.

Rentouttavaa ja sopivan jännää joulun aikaa kaikille!

-Lotta

Kuvat sisältä: Anssi Laatikainen

ps. Lisää Yoga Angel Haagan tarjoamista tunneista täällä. Minun tunneilleni voit osallistua Yoga Angel Herttoniemessä.

Lue myös nämä