Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Talo rakennetaan käsin, koti tehdään sydämellä

Talo rakennetaan käsin, koti tehdään sydämellä. Lausahdus on kuin jostain onnea uuteen kotiin kortista. Intensiivisen pintaremonttiviikon jälkeen käteni ja koko kehoni ovat asiasta toista mieltä. Koti oli työn alla, aikataulu tiukka ja ”pakko” saada valmiiksi ennen muuttoa. Tehdäänhän tätä kotia vielä koko se aika mitä siellä tullaan asumaan, kun syntyy muistoja, hyviä ja huonoja, arjen ja juhlan pieniä hetkiä. Ja toki sydän ja tahto saada valmista olivat mukana kun kädet tasoittivat, hioivat, maalasivat ja siivosivat lyhyillä yöunilla ja pinna kireänä. Mutta ei tätä prokkista olisi ilman käsiä saatu tähän vaiheeseen.

Toinen elämänviisaus: toisen muuttoapuna olo on ihan ok, oma muuttaminen on juurikin sieltä. Kun auttaa toista käydään kantamassa laatikot ja huonekalut osoitteesta toiseen, laitetaan ovi kiinni ja lähdetään omaan siistiin kotiin. Onhan se raskasta kantaa painavia huonekaluja, joista ei saa kunnolla kiinni ja kun niitä muuttolaatikoitakin on ihan uskomattoman paljon. Pienellä arkikuntoilulla tekee kuitenkin suuren palveluksen ystävälle/sukulaiselle ja iloisen mielen samalla itselle; pääsi auttamaan toista ja kuluttamaan samalla muutaman ylimääräisen kalorin, eikä tähän mennyt edes puolta päivää aikaa. Kun kyseessä on oma muutto, tämä kaikki on vasta puoliväli. Ensinhän on tietty pakattu kaikki tavarat ja eletty kaaoksessa, joka tietysti jatkuu vielä uudessa osoitteessa, kun samat tavarat täytyy purkaa ja löytää paikoilleen. Jossain välissä pitäisi ehtiä siivoamaan, kasaamaan huonekalut takaisin kokoon, saamaan netti toimimaan, lamput paikoilleen ja töissäkin pitää tämän kaiken välissä ehtiä käymään.

Lopussa onneksi kuitenkin kiitos seisoo. Ei tarvinnut eilen illalla unta kauaa odotella kun pään iski tyynyyn päivää aikaisemmin tapetoidussa makuuhuoneessa. Eihän tekeminen toki vielä ole käsiltä loppunut, vielä täytyy siivota, järjestellä ja puuhastella jos ja vaikka mitä. Näistä kaikista tulee myös muistoja, jotka sydän säilöö talteen ja myöhemmin tämäkin aika varmasti muistuu mieleen paljon kultaisempana ja leppoisempana kuin miten loputtomalta ja tuskaiselta alkavien kriisien hetket ovat nyt tuntuneet

Riikka

Lue myös nämä