Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Tästä se vasta alkaa

Minulla tärähti 40-v. mittariin. Ihan hetken, noin nanosekunnin ajan sitä ehti miettimään, että mitäs nyt sitten.

Lehdet on pullollaan juttuja kaikenmaailman ikäkriiseistä ja itsekin jäin odottelemaan, että tuleeko se kriisi vai jääkö tulematta. Onko tässä nyt kaikki nähty ja koettu? Tässäkö tämä oli vai tästäkö se vasta alkaa? Päädyin siihen, että kaikki rullaa niin kun ennenkin. Hyvä niin.

Marraskuinen maisema
Marraskuinen maisema

Ulkoilu on edelleen voimavarani. Kunnon kävelyn jälkeen ajatus kulkee ja tulee äärettömän hyvä fiilis. Siihen on jopa jäänyt vähän koukkuun, mikä tuskin on yhtään huono asia.

Synttäreitäni vietin Kuusamossa ja siellä saatiin jo ensi kosketus lumeen. Oli ihana viettää juhlia, kun mukaan pääsi vielä liuta sukulaisia! Nautinnollisia hetkiä vietettiin saunoen, takkatulen ääressä istuen ja kaikkein parasta: laavulla nuotion äärellä istuen. Olohuoneen ikkunasta katseltiin, kun porot mennä jolkotti melkeinpä mökin terassin läpi.

Laavulla nauttimassa
Laavulla nauttimassa
Porot mennä jolkottelee
Porot mennä jolkottelee

Ja tottahan me karhujakin käytiin katsomassa Sulon luona, Kuusamon suurpetokeskuksessa. Pienemmät lapset saivat antaa karhulle porkkanoita suoraan suuhun. Minäkin halusin synttäreiden kunniaksi päästä karhua syöttämään. Koska olin jo ”vähän vanhempi” sainkin antaa karhulle pienen pienen salmiakin. Tietenkin oikeakätisenä se tuli antaa vasemmalla kädellä. Kyllä siinä hetken aikaa sydän pamppaili ja ihmisillä tuntui olevan oikein lystiä. No, sormet säilyi ja kaikki meni oikein hyvin!

Karhun syöttämistä - sormet tallella!
Karhun syöttämistä - sormet tallella!

Näillä tunnelmilla ja kokemuksilla jaksaa taas kulkea eteenpäin. Vaikka ajomatka kotiin oli pitkä, oli se kuitenkin kaiken arvoista. Kiitän läheisiäni sydämestäni, että sain viettää niin ihanat juhlat.

Nyt uusia matkoja suunnittelemaan!

Hanna

Lue myös nämä