Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Täydellinen aika vuodesta


Talvi on ihan paras aika vuodesta. Olen aina ollut täysin vannoutunut talvi-ihminen, joka rakastaa niitä kovia paukkupakkasia sekä valkosiksi jäätyneitä silmäripsiä. Talvisin innostun aina kaikesta uudesta ja ihanasta ja oikeasti olen onnellisimmillani. Sitä paitsi sijoittuuhan talveen mun synttärit sekä se vuoden ehdoton kohokota: Joulu!

Olen kuluneella viikolla päässyt kuluttamaan kaloreitani kuntosalin lisäksi jouluostoksilla. Niin kuin myös pankkikorttiani. Olen juuri semmoinen ärsyttävä jouluhömppäihminen, joka ostaa aina kaikille liikaa lahjoja, suurkuluttaa glögiä ja leipoo ekat piparit jo lokakuussa. Salille kipitän aina joulumusiikit korvilla ja asuntomme räjäytän säihkyväksi talven ihmemaaksi. En tiedä vaikuttaako mun talvirakkauteen se, että olen syntynyt, kasvanut ja elänyt lähes koko ikäni Rovaniemellä. Lukuunottamatta paria viime vuotta, jolloin muutin Tampereelle. 

Vaikka rakastan Tamperetta ja täällä asumista yli kaiken, aina talviaikaan iskee pienoinen kaipuu Lappia kohtaan. Täällä etelässä kun se talvi ei näy yhtä hienona kuin Rovaniemellä. Onhan meillä täälläkin onneksi nähty lunta ja ihan kunnollakin. Voi sitä riemua, kun muutama päivä sitten avasin amulla verhot ja huomasin,että Hämeenpuisto oli täyttynyt valkoisesta lumesta! Ja voi sitä harmia, kun tänä aamuna huomasin tuon ihanan lumipeitteen kadonneen.

Lumi on ehdottomasti paras asia talvessa !
Lumi on ehdottomasti paras asia talvessa !

Onneksi minua odottaa viiden päivän joululoma kotona Rovaniemellä. Siellä nyt ainakin on lunta! En malta odottaa aamulenkkejä pakkasissa ja lumihangessa. Mikä voisi olla parempaa! Lisäksi mun täytyy saada laukkuihini mahtumaan luistimet! Etenkin entisenä taitoluistelijana, odotan joka vuosi kuin kuuta nousevaa, että ulkojäät vihdoin jäädytetään.

Luistelun lisäksi muut talvella ulkona tapahtuvat aktiviteetit on ihan parhaita. Pulkkamäki Ounasvaaralla on muodostunut jo meidän perheen yhdeksi suosikkijutuksi. Jopa hiihdosta olen oppinut tykkämään tässä vuosien varrella. Ala-asteella vielä inhosin sitä sydänjuuriani myöten. En osannut sitä alkuunkaan. Olin tosi hidas enkä ikinä pysynyt muiden mukana. Tarhasta mulla on jäänyt traumat hiihdosta, kun en uskaltanut laskea suksilla jyrkkää mäkeä alas, eikä kukaan jäänyt kannustamaan tai odottamaan minua. Niinpä jäin niin pahasti jälkeen muusta porukasta, että eksyin täysin sinne lumiseen metsään. Muistan harhailleeni siellä monta tuntia yksin itkien ja etsien muita. Minut löysi vanhempi pariskunta, jotka onneksi palauttivat minut takaisin tarhaan. Sen jälkeen aloin inhoamaan hiihtoa. Nykyään olen alkanut tykkämään jopa siitä, vaikka en vieläkään osaa laskea mäkeä suksilla alas. Sen takia laskettelu on yksi talviurheilulajeista, joihin en ole itse hurahtanut.

Voisiko parempia lenkkimaastoja kuvitellakkaan?

Kaikkien perinteisten talviurheilulajien lisäksi mun mielestä mikään ei voita aamulenkkiä talvisessa pakkasmaisemissa! Viime talvena vielä näihin aikoihin makoilin vielä sohvaperunana ja olin autaan tietämätön, kuinka virkistävää, vapauttavaa ja mahtavaa paukkupakkasissa tehty aamulenkki on! Onneksi olen sittemmin tullut järkiini. Ensi viikolta odotan joulun lisäksi ehdottomasti aamulenkkejä Rovaniemellä vanhoissa tutuissa maisemissa. Voi joulu tule jo! 

Lue myös nämä