Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

TOKO, NOME ja MEJÄ veivät mukanaan

Koiraharrastuksesta tuli elämäntapa.
Kuvassa Siiri, jonka ansiosta meistä tuli koiraharrastajia 13 vuotta sitten. Kuva: Krista Riitinki Photography

Rakkain harrastukseni on ehdottomasti koirat. Perheessäni on lähes aina ollut koiria. Todellisiksi koiraharrastajiksi ryhdyimme mieheni kanssa reilu 13 vuotta sitten, kun Siiri saapui meille. Harrastuksen alkuun pääsyssä suureksi avuksi oli Siirin kasvattaja, ja äkkiä huomasimmekin kirjainyhdistelmien TOKO, NOME ja MEJÄ tulleen hyvin suureksi osaksi elämäämme.

(TOKO = tottelevaisuuskoulutus, NOME = noutometsästys, MEJÄ = metsästysjäljestys)

Kun Siiri sitten sai pentuja ja pennunpentuja, meille kotiin jääneiden jälkeläisten, Ellan (11v.) ja Martan (7v.), kanssa oli luontevaa jatkaa harrastuksia. Kaikki koiramme ovat Suomen Jäljestysvalioita ja käyttävät nimensä edessä titteliä FI JVA.

Harrastuksena koirat
Vasemmalla Siirin pentu Ella ja oikealla pennunpentu Martta. Kuvat: Krista Riitinki Photography

Nykyisin veteraanikoirilla harrastelemme mieheni kanssa ihan koirien iloksi, mutta vielä muutamia vuosia sitten kaikki kevät-, kesä- ja syysviikonloput täyttyivät kokeista ympäri Suomen.

Harrastuksessa parasta on tietenkin koirien kanssa tekeminen, mutta sen lisäksi parhaat aikuisiän uudet ihmissuhteet ovat syntyneet metsässä. Onpa eräästä koirakokeesta löytynyt meille Smartumiin myös uusi työntekijä - koiran omistaja siis.

- Tiina eli Ässä

p.s. Smartumeillakin voi harrastaa koirien kanssa; verkostosta löytyy muun muassa lukuisia agility-paikkoja. Kurkkaa käyttökohdehakuun.

Juttusarjassa smartumlaiset kertovat jostain rakkaasta harrastuksestaan. Muiden smartumlaisten harrastuksiin voit tutustua hakemalla avainsanoilla smartumlaiset harrastavat.

Lue myös nämä