Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Tunnelmia RunFestistä smartumlaisin silmin

RunFest on työyhteisöille ja kaveriporukoille sopiva elämyksellinen tapahtuma, jossa liikutaan hyvän puolesta. Smartumlaiset ovat kirmanneet tapahtumassa mukana alusta asti. Saimme Smartumin RunFest-konkarilta ja -yhteyshenkilöltä Miljalta hieman sisäpiiritietoja tapahtumasta.

Miten Smartum päätyi mukaan RunFestiin?

Smartumlaiset osallistuvat tänä vuonna kolmatta kertaa RunFestiin. Ensimmäisenä vuonna ajatus lähti mainoksesta, jonka näin netissä, ja se olikin ensimmäinen kerta kun RunFest järjestettiin. Ajattelin, että tämähän on mukava tapa aktivoida henkilöstöä, ja ajatus sopi hyvin yrityksemme hyvinvointiteemaan.

Kuinka moni smartumlaisista on osallistunut tapahtumaan?

Kovan rekrytoinnin tuloksena ensimmäisenä vuonna sain mukaan 10 henkilöä. Viime vuonna meitä olikin jo 20, ja tänä vuonna myös 20 on ilmoittautunut, eli puolet henkilökunnasta.

Smartumlaiset RunFest-juoksutapahtumassa
Smartumlaiset RunFestissä 2014 ja 2015. Ensimmäisen vuoden jännittynyt ilo on vaihtunut jo rentoon iloon.

Miten kuvailisit RunFestiä tapahtumana?

Tapahtuma on enemmän hauskanpitoa kuin verenmaku suussa kilpailemista. Matkan voi juosta tai kävellä ihan oman kunnon mukaan ja silti olla tekemässä hyväntekeväisyyttä itse valitsemansa hyvän asian puolesta.

Monilla yrityksillä on hauskoja asusteita ja rekvisiittaa ja omaa vuoroa odotellessa tai oman vuoron loputtua voi aikaa viettää omassa teltassa syöden ja juoden. RunFest on myös loistava paikka tavata yhteistyökumppaneita tai solmia uusia tuttavuuksia.

RunFest tapahtumassa kisataan leikkimielisesti myös viestikapuloista.
Milja saapumassa maaliin viestikapulana toimineen Smartum-varjon kanssa.

Miksi mukaan kannattaa lähteä?

RunFest on loistava tapa aktivoida henkilöstöä liikkumaan iästä, koosta tai kunnosta riippumatta, ja jokaiselle tulee hyvä mieli pienestä ulkoilusta. Se, että juostaan puolimaraton, mutta viiden hengen joukkueissa, on ajatuksena hauska. Jokaisen juoksuosuus on noin 4,2 km. Toki halutessaan voi juosta pidemmänkin matkan, kuten usein henkilöstömme tekeekin. Tunnelmaan kuuluu tsempata seuraavaa juoksijaa, ja kaikilla on takuulla mukavaa.

Paikalla on myös iltaohjelmaa, joten yritys voi liittää RunFestin vaikka tyhy-päiväksi, jossa ensin liikutaan ja sitten juhlitaan.

Miten RunFestiin pääsee käytännössä mukaan?

Ilmoittautuminen on hyvin helppoa; netin kautta ilmoitetaan haluttu määrä viiden hengen joukkueita, minkä jälkeen maksetaan lasku ja se on siinä. Halutessaan voi vielä varata oman teltan, jossa oma porukka voi odotellessaan istuskella. Telttaan on myös mahdollista saada juomaa ja ruokaa.

RunFest 2014 -juoksutapahtumassa satoi ja paistoi.
RunFest 2014 -tapahtumaa väritti rankkasateen jälkeinen sateenkaari.

Ilmastahan ei voi koskaan etukäteen tietää, niinpä ensimmäisenä vuonna satoikin kaatamalla, mutta kaikki joukkueestamme juoksivat urheasti oman osuutensa (toiset jopa useamman). Itsehän onnistuin välttämään sateen ja pääsin kipittelemään oman osuuteni juuri sadekuuron välissä.

Runfest 2014 juostiin sadepilven alla.
Ensimmäisen vuoden RunFest juostiin uhkaavan sadepilven alla.
RunFest 2015 juostiin aurinkoisessa kesäillassa.
RunFest 2015 -juoksujuhlaan smartumlaiset varautuivat sateenvarjo-viestikapulalla. Ehkä juuri siksi aurinko paistoi koko kesäillan ajan.

P.s. Smartum tarjoaa yrityksille joka kolmannen joukkueen ilmaiseksi matkaan. Tarjouskoodin saat täältä.

Lue myös nämä