Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Urheilu antaa paljon

Vaikka aina ei jaksaisi liikkua ja joskus syksyn pimeyteen lähteminen ei kiinnostaisi, niin yleensä urheilu kuitenkin antaa paljon. Ehkä juuri silloin, kun treeneissä on huonompi jakso tai sohvan nurkka houkuttelee liikkumista enemmän, olisi hyvä miettiä, mitä kaikkea urheilusta saa. Oma lajini on juoksu, joten kokosin alle joitakin asioita, joihin omalla kohdallani koen juoksun vaikuttaneen positiivisesti tai mitä juoksu on antanut minulle.

 • Tulee syötyä ja juotua riittävästi ja järkevämmin. Kun liikkuminen on säännöllistä, tulee myös syötyä säännöllisesti ja liikkuminen on ohjannut myös järkevämpiin valintoihin. Vettä tulee myös nautittua säännöllisesti päivän mittaan.
 • Tulee nukuttua paremmin. Kun kroppaa on rasittanut sopivasti, ei unta tarvitse illalla odotella ja uni on sikeää.
 • Kehonhuolto. Kun haluaa juosta paljon, haluaa myös pitää kroppansa kunnossa. Säännöllisesti tulee siis venyteltyä sekä rullailtua ja välillä käyn myös hieronnassa.
 • Lepo. Kun juoksee useamman kerran viikossa, korostuu myös levon merkitys. Nykyään muutaman lepopäivän viikossa pitää mielellään, koska seuraavan treenin jaksaa sitten taas tehdä paremmin ja ilman lepoa ei tapahdu kehitystäkään.
 • Parempi mieli. Juoksu vaan saa hyvälle mielelle ja voin paremmin kun voin liikkua. Urheilusta saa myös lisää energiaa.
 • Uudet tuttavuudet. Juoksun myötä olen tutustunut uusiin ihmisiin, jotka myös ovat kiinnostuneita juoksusta. Välillä on kiva treenata yhdessä tai muutoin fiilistellä juoksuun liittyviä juttuja.
 • Onnistumisen tunteet. Hyvistä treeneistä ja kisoista saa onnistumisen tunteita, jotka kasvattavat itseluottamusta ja vaikuttavat siten positiivisesti muuhunkin elämään.
 • Haasteet. Jotain haasteita on kiva aina olla ja niitä juoksu voi tarjota loputtomasti, aina voi yrittää juosta pidempään, kovempaan tai ottaa vaikka osaa johonkin uudenlaiseen kisaan.
 • Luonto. Yksi juoksun parhaista puolista on se, että voi olla ulkona ja nauttia samalla raittiista ilmasta ja luonnosta.
 • Ryhtiä arkeen. Säännöllinen urheilu rytmittää kivasti arkea ja siitä saa energiaa muuhunkin tekemiseen.
 • Terveys, vastustuskyky. Uskon, että säännöllisen juoksemisen vuoksi olen pysynyt terveempänä ja vastustuskyky on parempi.
 • Oppii itsestään ja kropastaan, etenkin, kun kisoissa vetää jaksamisen äärirajoilla.
Juoksusta on paljon hyötyä.

Yllä siis muutamia esimerkkejä, mitä kaikkea urheilusta saa. Näitä juttuja listasi ihan tavallinen kuntoilija, joka tykkää juosta. Jos haluat lukea lisää treeneistäni, kurkkaa myös oman Juoksuttaa blogini puolelle.

Liikunnallisia hetkiä toivottaa: Piia

Näytä kommentit Piilota kommentit
comments powered by Disqus
Liikunta

Joskus liikkuminen jää sairastumisen, loukkaantumisen tai muuttuneen elämäntilanteen vuoksi vähemmälle. Tauon jälkeen voi olla hieman vaikea taas palata treenien pariin, mutta kannattaa muistaa ettei kunto laske hetkessä. Liike tekee hyvää, joten uudella tsempillä vaan liikkeelle taas tauon jälkeen.  Lue lisää

Lue myös nämä