Klikkaa Smartumin sivustolle Top bar icon Top bar logo
Blogit

Astu Stageen

Aitoa asiaa hyvinvoinnista. Seuraa, osallistu, innostu, bloggaa ja rokkaa. Tarkkaile katsomosta tai nouse itse lavalle!

Vedenpumppauskisa ja palkintona lakritsaa

Kyllä me suomalaiset olemme aika hauskaa kansaa. Meillä on niin Eukonkannon kuin Suopotkupallonkin MM-kisat, kännykänheiton mestaruuksia sekä monia muita hulluja, mutta urheilullisia lajeja. Mieleeni tuli aika, jolloin hihittelin itsekseni bongatessani lehdestä pienen uutisen Pernajan saariston vesiosuuskunnan järjestämästä leikkimielisestä vedenpumppauskisasta. Kylät kisailivat keskenään jo kolmatta kertaa lajissa, jossa jokaiseen joukkueeseen kuului alaikäinen lapsi, nainen ja mies. Tehtävänä oli pumpata vanhanmallisella kaivopumpulla vettä ämpäriin. Lasten urakka oli viisi ja aikuisten kymmenen litraa. Tapahtuma keräsi lähes 200 katsojaa, kun kyläläiset tulivat kannustamaan omia suosikkejaan. Hikinen urakka päättyi lopulta Malmsbyn joukkeen voittoon ajalla 33,7 sekuntia.

Vesiosuuskunnan tavoitteena oli muistuttaa ihmisiä siitä, kuinka paljon helpommalla me nykyään pääsemme, kun vettä ei tarvitse kantaa vaan se tulee suoraan hanasta kotiimme. Voisiko parempaa tapaa olla kuin leikkimielinen kisa hyvässä seurassa, palkintona kaksi kiloa uunituoretta Koskenkyläläistä lakritsaa? Mielestäni tämä on aivan mahtava idea!  Kyläläiset pääsivät nauttimaan toisensa seurasta ja saivatpa kilpailijat pienen annostuksen päivittäisestä liikunnastakin, ihan vain hauskanpidon ohella.

Mieleeni muistui samalla, kuinka lapsena järjestimme mummolassa serkkujeni kanssa kaikenlaisia kilpailuja. Joskus kisasimme täysien maitokärryjen työntämisen mestaruudesta radalla, jonka olimme itse rakentaneet.  Lisähaasteena oli tietenkin pitää täydet vesisangot kyydissä kaatumatta. Toisinaan taas valmistelimme vintillä pitkään ja hartaasti erilaisia sketsihahmoja ja näytelmiä, Putouksen tyyliin, joita esitimme sekä toisillemme että vanhemmillemme. Pelasimme usein myös erilaisia pihapelejä niin, että vanhempammekin osallistuivat täysillä mukaan. Meillä lapsilla oli hurjan hauskaa ja voisin arvella, että aikuisetkin nauttivat rennosta yhdessäolosta täysin siemauksin.

Oletko sinä koskaan kehitellyt perheesi, sukusi, kavereittesi tai kyläyhteisösi kanssa hauskoja leikkejä, pelejä tai kilpailuja, joista voisi olla iloa myös muille? Jaa kokemuksesi myös meille muille, laitetaan yhdessä hauskuus kiertämään!

Anne

Lue myös nämä